Type-C Display Port ile G-Sync açılır mı?

KingTalesX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forum,
Bende şu an Tulpar T7 v20.3 model bir laptop var. Bu laptopu yeni aldığım, LG24GN650-B model monitöre HDMI ile bağladığımda 125 Hz görüntü alabiliyorum. Aynı zamanda bu monitör FreeSync(AMD) özelliğine sahip bir monitör. Ama NVIDIA'nın güncellemelerle getirdiği G-Sync özelliğini Display Port kullanıp 144 Hz ve FreeSync üzerinde G-Sync açabiliyoruz. Ne yazık ki bunun için Display Port direk ekran kartına bağlı olmalı diye duydum. Ben ise teknik özelliklere baktığımda, bilgisayarımın ortak Type-C üzerinden 3.1 gen2 özellikli Display Port'u olduğunu gördüm. Bu portu kullanarak G-Sync açabilir miyim? Yani bu port direk ekran kartına bağlı mıdır? Almayı düşündüğüm kablo ise aşağıdaki linkteki kablodur. İlginize ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

Paugge 4K 60 Hz Ultra HD 3840×2160 DP v1.2 USB 3.1 Thunderbolt 3 destekli USB-C to Display Port adaptör kablo.
https://www.hepsiburada.com/paugge-...magaza=Hepsiburada&url_src=ios-product-detail

Öncelikle monitörünüzün düz FreeSync değil FreeSync Premium. Arada temel olarak LFC farkı var, diğer farklar modelden modele değişiyor.
FreeSync üstünden açılan G-Sync'e G-Sync Compatible deniyor. G-Sync ve G-Sync Ultimate gibi özel bir devreye sahip değil.

Reddit'te gördüğüm birçok kullanıcı Type-C üstünden bağlayarak G-Sync açabilmiş ama bazı kullanıcılar da Type-C portu ekran kartına bağlı olmayabilir de demiş. Sizin Type-C portunuza Monster "ortak port" dediğine göre açılabileceğini düşünüyorum.

Öncelikle monitörünüzün düz FreeSync değil FreeSync Premium. Arada temel olarak LFC farkı var, diğer farklar modelden modele değişiyor.
FreeSync üstünden açılan G-Sync'e G-Sync Compatible deniyor. G-Sync ve G-Sync Ultimate gibi özel bir devreye sahip değil.

Reddit'te gördüğüm birçok kullanıcı Type-C üstünden bağlayarak G-Sync açabilmiş ama bazı kullanıcılar da Type-C portu ekran kartına bağlı olmayabilir de demiş. Sizin Type-C portunuza Monster "ortak port" dediğine göre açılabileceğini düşünüyorum.
Hocam merhabalar benim aldığım monitörde de özelliklerde free sync premium yazıyor ama g sync compatible’a dair bilgi yok. G-sync kullanamam mı demek oluyor bu.

Hocam merhabalar benim aldığım monitörde de özelliklerde free sync premium yazıyor ama g sync compatible’a dair bilgi yok. G-sync kullanamam mı demek oluyor bu.
Hayır kullanabilirsiniz. G-Sync Compatible yazan monitörler Nvidia onaylı olduğundan o yazıyor. Onlar da FreeSync üstünden G-Sync açıyor ama sadece onaylı. Kullanabilirsiniz yani.

Merhaba eve geldim kabloyu taktım veeee
Açıldı :)
Hayır kullanabilirsiniz. G-Sync Compatible yazan monitörler Nvidia onaylı olduğundan o yazıyor. Onlar da FreeSync üstünden G-Sync açıyor ama sadece onaylı. Kullanabilirsiniz yani.
Hocam peki sizce g-sync açıkken v-sync açık mı olmalı ?

Son düzenleme:
Merhaba eve geldim kabloyu taktım veeee
Açıldı :)

Hocam peki sizce g-sync açıkken v-sync açık mı olmalı ?
G-Sync FPS kilitlemez, bu yüzden V-Sync ile aynı işlevde değiller. Soruya gelecek olursak Hz değerinden yüksek FPS aldığınız zaman bazı oyunlarda yırtılma yaşarken bazı oyunlarda yaşamıyorsunuz. Yırtılma yaşamıyorsanız açmayın, yaşıyorsanız açın.

G-Sync FPS kilitlemez, bu yüzden V-Sync ile aynı işlevde değiller. Soruya gelecek olursak Hz değerinden yüksek FPS aldığınız zaman bazı oyunlarda yırtılma yaşarken bazı oyunlarda yaşamıyorsunuz. Yırtılma yaşamıyorsanız açmayın, yaşıyorsanız açın.
Telefon kamerasıyla ağır çekimde denedim v-sync’sız yırtılma yaşıyorum. V-sync açınca 144 hz yi 138 e falan sabitliyor. Ne yapıyor ki bu g-sync 🤯

Telefon kamerasıyla ağır çekimde denedim v-sync’sız yırtılma yaşıyorum. V-sync açınca 144 hz yi 138 e falan sabitliyor. Ne yapıyor ki bu g-sync 🤯
G-Sync FPS ve VRR Range ile alakalı. Sizin monitörünüzün VRR(Variable Refrefresh Rate) Range'i 48-144Hz. Bu demek oluyor ki monitör 48, 49, 50, 51....143, 144Hz'e göre uyum sağlayabiliyor. G-Sync'de bu sayede 200 FPS aldığınız zaman 144Hz, 130 FPS aldığınızda 130Hz, 60 FPS aldığınızda 60Hz ve 30 FPS aldığınızda 48Hz ile ayarlıyor. Yani burada bir FPS kısıtlaması yapmıyor.
Bu değerler monitörden monitöre değişebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı