Type-C kulaklığı dizüstü bilgisayarda kullanmak

Merhaba, bir kulaklık almak istiyorum ancak 3.5mm jak yerine Type-C kullanılmış. Dizüstü bilgisayarımda Type-C girişi mevcut. Bu kulaklığı dizüstü bilgisayarımda sorunsuz kullanabilir miyim acaba bunu merak ediyorum. Dönüştürücüye ihtiyaç duymadan kullanacak olmak da bana cazip geldi. Mikrofon sorunu vs. yaşamaktan korkuyorum.

Kulaklığın modeli eğer bir akıllı telefonla kullanmak için üretilmiş bir modelse Windows 10 PC'lerde uyumsuzluk yaşamanız muhtemeldir. Telefonların Type-C çıkışına bu kulaklıklar bağlandığında otomatik olarak tanınıyor ve çalışıyor. Kulaklığınızın USB Type-C kısmı içerisinde Micro boyutlarda bir DAC/AMP bulunur bunu bilgisayarınızın tanıması ve Digital sinyal gönderimini düzgün yapması gerekir. Birçok dizüstü bilgisayarda telefonların yanında verilen Type-C'li kulaklıkların çalışmadığını gördüm. Bu durumu, marka-model belirterek incelemelerinden araştırabilirsiniz. Bazıları otomatik olarak tanınırken, bazıları ait olduğu asıl cihaz dışında hiçbir Type-C bağlantısında çalışmıyor. (HTC telefonların Type-C kulaklıkları gibi.)

Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş. Bahsettiğim kulaklık Xiaomi marka bir kulaklık. Riske atmayacağım sanırım bu açıklamadan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…