Yeni bir monitör almayı planlıyorum bilgisayarımda HDMI ve Type-C çıkışları var ancak hangisi neyi destekliyor anlamadım Type-C to DP veya direkt HDMI 2.1 çıkışından mı görüntü almalıyım hangisi daha verimli olur ona göre kablo alacağım bir bilene sormak istedim. CS2'de 250 FPS civarı aldığım için 244 Hertz düşünüyorum, teşekkürler.
İkisi de Hz konusunda sıkıntı çıkarmayacaktır fakat MUX switch performansını kaybetmemek adına dGPU bağlı olan porttan görüntü almak daha sağlıklı olur. NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesini paylaşır mısınız?
Yeni bir monitör almayı planlıyorum bilgisayarımda HDMI ve Type-C çıkışları var ancak hangisi neyi destekliyor anlamadım Type-C to DP veya direkt HDMI 2.1 çıkışından mı görüntü almalıyım hangisi daha verimli olur ona göre kablo alacağım bir bilene sormak istedim. CS2'de 250 FPS civarı aldığım için 244 Hertz düşünüyorum, teşekkürler.
Bilgisayarı her zaman MUX switch açık (işlemcinin ekran kartını devre dışı bırakarak) kullanıyorum çünkü CS2'de Alt Tab'a düşme sorunu oluyor diğer türlü.
Eğer siz derseniz ki HDMI'dan görüntü alman daha sağlıklı olur o zaman HDMI 2.1 destekleyen bir monitör alacağım ve uygun bir kablo ile bağlayacağım.
Ancak derseniz ki Type-C to DP'li al bu sefer HDMI sürümüne bakmadan farklı bir monitör alacağım.
Renkle vs. pek bir işim yok bana düşük gecikme ve yüksek Hertz vermesi yeterli.
MUX switch ve PhysX ayarlarımı aşağıda bıraktım bu arada LG electronics dediği benim şu anki 2. ekranım ancak 60Hz olduğu için bunu çıkartacağım yenisini alınca. İkinize de teşekkür ederim.
Son olarak NVIDIA'nın bir ayarı varmış ekran yırtılmalarını önlüyormuş onu da HDMI mı yoksa Type-C ile mi kullanabileceğimi biliyor musunuz bunu da belirtirseniz çok mutlu olurum.
Tamamdır çok teşekkürler biraz markasız bir şey biliyorum ancak öğrenci olduğum için fazla bütçem yok linkteki monitörü almayı planlıyorum ne dersiniz?
Destekli monitörde HDMI 2.1 ile de kullanılabilir, ismi G-Sync. Monitör önerisi için forumda ayrı konu açmanızı öneririm, ilgilenenler bilgi verecektir.