"TypeError:() takes no arguments" hatası

ilker.yy

Femtopat
Katılım
12 Nisan 2023
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
"TypeError: Taksi() takes no arguments" hatası alıyorum. Yardımıcı olabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-04-12 175415.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-12 175415.png
    179,1 KB · Görüntüleme: 140
"ı" karakterini kullanmayın, Türkçe karakterler bu tip hatalara sebebiyet verebiliyor. IDE'nin algılayamamasından belli zaten. Genel olarak Türkçe isimlerle kod yazmayın zaten, standart İngilizce. Değişken isimlendirmeleriniz de sıkıntılı.

Ayrıca default parametreler için Python'un = operatörü var. Metodların dışında değişken atamak yerine onu kullanın.
 
Yanıtınız için teşekkürler fakat çalıştığım konu @classmethod ile ilgili. Türkçe karakterleri düzelttim ama hala line25 "x = Taksi("bora", 100, "ist", 50, 9)" kısmında hata alıyorum.
 
"I" karakterini kullanmayın, Türkçe karakterler bu tip hatalara sebebiyet verebiliyor. IDE'nin algılayamamasından belli zaten.

Python UTF-8'dir. İngilizce olmayan karakterlerin kullanılması sıkıntı yaratmaz. Ancak yine de kullanılmasını önermem. Demem o ki sorun olarak belirtmeniz bir tık yanlış.
 
Python UTF-8'dir. İngilizce olmayan karakterlerin kullanılması sıkıntı yaratmaz. Ancak yine de kullanılmasını önermem. Demem o ki sorun olarak belirtmeniz bir tık yanlış.
Hayır. Python interpreterındaki her şey UTF-8 kodlu olabilir ama bu IDE'deki dosyanın UTF-8 kodlu olduğu anlamına gelmiyor. Bu sorun oluşturabiliyor ve ana akım olmayan IDE'lerde bu tip sorunların yaşandığını gördüm.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı