Typescriptte tip belirtsek de belirtmesekte arka planda yine Var'a mı dönüşüyor?

let sadece scopta geçerli. var tüm fonksiyon içerisinde geçerli.

Örneğin for'u ele alalım. let ile kullandığımda hata alacağım eğer for parantezinin dışında;
JavaScript:
function foo() {
    for(let i = 0; i < 5; i++) {
        console.log(i);
    }
    i = 10; // error
}
Eğer var ile kullanırsam hiç bir sorun yaratmayacak.
JavaScript:
function foo() {
    for(var i = 0; i < 5; i++) {
        console.log(i);
    }
    i = 10;
}

Hocam teşekkür ederim ben bunu biliyorum, sorum galiba tam anlaşılmamaıiş typescriptte neden let ile tanımladığım ya da const ile tanımladığım değişken Var'a dönüşüyor onu merak ediyorum.

Hocam teşekkür ederim ben bunu biliyorum, sorum galiba tam anlaşılmamaıiş typescriptte neden let ile tanımladığım ya da const ile tanımladığım değişken Var'a dönüşüyor onu merak ediyorum.
var'a dönüşmüyor? npx tsc ile yazdığım let olanı derledim, hala js'te let olarak görüyorum.

Derlemeye çalıştığın kodu atsana bir.
Typescript:
Kod:
function foo() {
    let a = 12;
    console.log(a);
}

foo();
Javascript çıktısı:
JavaScript:
function foo() {
    var a = 12;
    console.log(a);
}
foo();

Not:Const ile de denediğimde var oluyor.

Bugdur muhtemelen. Böyle çıkması çok anlamsız çünkü. Dosyayı kaydettiğine emin misin? İlk varla yazmışsındır sonra dosyayı kaydetmemişsindir belki? Çünkü const eğer var oluyorsa değişkenin anlamı değişiyor ve yapılmaması gereken şeyler yapılabilir hale geliyor demek oluyor bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…