TYT 1 milyon 200 bin sıralama ile üniversiteye gidilir mi?

NeganLucille

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bu YKS'ye 3. girişim fakat ilk girişimden sonra iş hayatına başladığım için sınava hazırlanamıyorum ve bu sene de hiçbir şey bilmeden hatırlamadan girdim 3 milyon kişi arasından 1 milyon 200 bin sıralama yaptım ve 273 puana sahibim. Sizlere sorum artık çok bunaldım üniversiteye gitmek istiyorum. Nereleri yazabilirim aşağı yukarı tahmin olarak yardımcı olur musunuz?

200.000'e girmeden bir üniversite hayal.

14 senedir sisteme puan durumuna uzağım. Ama birkaç fikir verebilirim. Öneri üzerine üniversite okumayın. Tombaladan ne çıkarsa ya da rüzgar nereye savurursa çok kötü bir durum. Yaşadığım için söylüyorum. İlginiz ne yöndeyse, güçlü ve nitelikli olduğunuz alan ne ise ona göre tercih yapın. Gerçekten üniversite aamcınız varsa ilk olarak ne istediğinize siz kendiniz karar verin. Varsa yakın puan tercih edersiniz. Yoksa yakın puan başkalarının tavsiyesi üzerine 2-4 yılınız yok yere hiç olur. En son ve en doğru seçenek bu bence.

Dediğiniz doğru fakat artık iş benden geçti ve çalışıp daha iyi bir sonuç elde edebileceğimi düşünmüyorum çünkü aynı zamanda çalışıyorum ve derse ayırabilecek vaktim çok az onda da istikrarlı bir şekilde çalışacağımı pek zannetmiyorum, o yüzden en azından hem üniversite ortamı görmek hem diploma almak hem de gelmiş olan askerliğimi tecil ettirmek için bu sene gitmem şart.

Makine veya elektrik düşünüyorum ben de yerleştirme puanım 1M 400k Tokat'da okuyabiliyorum bu bölümleri.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bankacılık ve sigortacılık tutuyor mesela ama başka bir şehirde? Gitmeli miyim sizce?

Makine veya elektrik düşünüyorum ben de yerleştirme puanım 1M 400k Tokat'da okuyabiliyorum bu bölümleri.

Tokata da gidilir mi pek emin olamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…