TYT 2026 için öneriler

Sliva

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. TYT 2026'ya çalışıyorum 12.sınıf olacağım. TYT de az çok ilerledim ama biyolojide ve kimyada her ne kadar biraz ilerlesem de kafam karışık. Dr biyoloji izliyordum fakat dr biyolojiyi dinledikten sonra biyotikte soru çözemiyorum. Biosem izle diyorlar. Bir de kimyada görkem şahin dinliyorum ama aydın mı çözsem 3 4 5 mi çözsem onu da bilmiyorum. Biraz karar verememe huyum var tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir mi? Biyolojide ve kimyada ne yapmalıyım? Bir de TYT'de biraz geciktim AYT de çalışamıyorum geç kaldın diyorlar ne yapmam lazım?

Hocam aşırı oyalanmayın soru bankası vs zaten az soru çıkıyor haftada bir tyt denemesine girersen bir sürü soru görmüş oluyorsun hızlıca bitirmeye bak dr biyoloji tyt için çok detay ve uzun kaçabilir.

Dr biyoloji bence o yönden kötü değil de biyotik şüphelendirdi biraz. Sizce her hafta 1 TYT denemesine girsem daha mı iyi olur?

Dr biyoloji bence o yönden kötü değil de biyotik şüphelendirdi biraz. Sizce her hafta 1 TYT denemesine girsem daha mı iyi olur?
Neye göre daha mı iyi olur? Dr biyoloji iyidir de tyt malum 6 soru ve birçokn konu çıkmıyor ben yarım yamalak çalıştım her deneme 3-4 doğrum geliyordu msüde 5 doğru tytde fulledim ama sorsan birçok konuyu tam bilmiyordum halbuki çok ağır konular. Fiyat performans yapmak lazım çalışırken.

Daha verimli mi olur yani o anlamda sordum. Teşekkür ederim öneriniz için.

Biyoloji - Sevdiğin hocayı izle, herkesin çok sevdiği hocayı sen sevmeyebilirsin. Soruları çözemiyorsan bilgi eksiğin vardır ya da bilgiyi soruda kullanmayı bilmiyorsundur.

Kimya - Temeliniz yoksa veya kötüyseniz önce Miray çözün. Ardından Aydın çözün turlama taktiğiyle. İsterseniz 3D'de olabilir.

Turlama taktiği : 3 konuyu bitirdikten sonra, 4. konuya geçmeden, 1. konuyu zor bir kitapta çözmek. Ardından 4. konuyu bitirip, 5. konuya başlamadan zor kitaptan 2. konuyu çöz vb. şeklinde git.

AYT - Geç kaldığınız falan yok hocam. son 6 ay kala bile halledilir. Ha ama bu demek değil ki illa da son 6 aya bırakın AYT konularını.

TYT Deneme - Eğer 70+ net yapamıyorsanız TYT genel denemesi çözmeyin. Çünkü bu size bakılması gereken minimum 40 soru yükü bindirir. Aynı şekilde eksik olduğunuz konuları görmek sizin moralinizi bozabilir.

Son tavsiyeler : Kendinizi başkasıyla kıyaslamayın, moraliniz bozulur. Çevrenizdekilerin sizi kötülemelerine kulak asmayın. Sadece kendinize odaklanın.

Teşekkürler. Dr biyolojiyi dinleyip not aldım ama biyotiği çözemeyince barış hocadan şüphelendim internette de aynı şeyi diyenler gördüm o yüzden bir sormak istedim. Sorun kitapta ya da bende de olabilir tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…