TYT 90, AYT 60 yapmak kolay mıdır?

meyusxx99

Femtopat
Daha fazla  
Mezuna kaldım. Geçen sene hiç düzenli verimli çalışamadım ve 500k MF yaptım OBP 90.6 Eylül'de çalışmaya başladım. Günlük 5 saat ile 7 saat arası çalışıyorum. Günlük paragraf problem ve geometri ile başlayıp 4 ders çalışıyorum. Konu ağırlıklı çalışıyorum ve YT ile çalışıyorum dershane özel ders yok. Marta kadar konuları bitirmeyi hedefliyorum ortalama bir kapasitem var ve konuları anlıyorum soruları cozebiliyorum. Her dersten 345 kitabını bitirmeyi düşünüyorum.

Ocak ayında her dersten branş denemelere başlayacağım ve her dersten 345-bilgi-hizrenk denemeleri bitirmeyi düşünüyorum. Mart ayında genel denemelere baslamayi dusunuyorum unluler karmasi vs. Mayıs ayında çıkmış sorulara bakmayı düşünüyorum. Asil hedefim ilk 200k ve 70TYT 40AYT yapmak. Fakat 90TYT ve 60AYT çıkabilir miyim diye merak ettim diye yazmak istedim. Belki komik gelebilir ama linclemeyip dalga geçmeden yazarsanız sevinirim teşekkürler.

Günlük 5-7 saat çalışıyorsan ve ilk 1000 yapamazsen sende bir problem var demektir.

Konu eksiklerin var ise konu çalışman iyi, yönlendirmek gibi olmasın ama bir yerden sonra soru çözümüne daha çok ağırlık ver ne kadar soru çözersen o kadar iyi yapamadığın sorular olsa bile uğraş bir soruyu yapana kadar uğraşırsan tam öğrenmiş olursun. Ve 345, 3D ya da orijinal sizin yazdıklarınız iyi kitaplar, zaman bulursanız da onların dışında kaynak ayırmadan her soruyu çözün bulabildiğiniz. Zaten iyi bir saat çalışıyorsun, TYT konularını erken bitirip, en kötü 3-4 ay kala sınava tyt yide ihmal etmemek şartıyla -zaten konuları bitince soru ve deneme çöze çöze netlerin artar- ayt ağırlıklı çalışırsan soru çözersen en az 150 binin altında rahat yapabileceğini düşünüyorum. Bunlar basit şeyler çalışırsan yaparsın, acabalara, ihtimallere yer yok kendine güvenince, rahat olup işleyişe ve disipline güvenip, potansiyelinin farkında olup çalışınca yapılır.
Yazdıklarım sadece bir düşünce, yönlendirme olarak algılama sonuçta herkesin kendine göre bir plani fikri var seninde olduğu gibi.

Bu zamanlar,sanala hiç girmeyip sıkı sıkı çalışman lazım yoksa senin sorunun.

Bu zamanlar,sanala hiç girmeyip sıkı sıkı çalışman lazım yoksa senin sorunun.
Bence o kadar kısıtlamaya gerek yok. Arkadaş zaten 5-7 saat çalışıyorum diyor. 10 saat çalışsa o 10 saatin 5 saatinden verim alabilecek belki de 5 saati çöpe gidecek. O yüzden çalışma saatleri ve molalar dışında sanalda takılmasında dizi film, oyun oynamasında bir problem görmüyorum.

Bunu ne siz ne biz bilebiliriz. Elinizden geleni ardına koymadan çalışırsınız, sınava girersiniz, sonuç gelir o zaman öğrenilir. Bu sınav böyle sorulara yer vermiyor. Sadece çalışmanızı istiyor. Parmaklarınız kalem tutmaktan ağrıyacak, dirsekleriniz kızaracak, göz altlarınız uykusuzluktan moraracak ki istediğiniz sıralamalar gelsin. Yoksa 5 saat - 7 saat çalışmayla gelir mi gelmez mi kimse size net bir şey söyleyemez.

Hocam öyle ama,bu önemli bir sınav olduğu için oyun oynamasının vakti daha kısıtlanmalı.

1- Süre tutarak ders çalışma. Bütün konuların alt başlıklarını bir kağıda yaz ve her güne ortalama 1-1.5 saat tutacak kadar konu koy. Her gün 3 ders çalış, fazla değil.

2 - Günde 6 saat çalışırsan o motivasyonun sınava 3 ay kala biter. Düzenli çalışırsan TYT de AYT de 2+2 toplam 4 ayda (bilemedin 5 ayda) biter.

3- Her gün paragraf çözme. 2 günde 1 test çözsen yeterli olacaktır. Sınava yaklaştığın zaman zaten denmelerde fazlaca çözeceksin.

4- TYT Türkçe, Matematik ve Fen dersleri için bir soru bankası bitirsen yeter. AYT için her dersten 2 soru bankası çöz.

Hocam öyle ama,bu önemli bir sınav olduğu için oyun oynamasının vakti daha kısıtlanmalı.
Tabiiki hep oyun oynasın demiyorum. Düzenli dersine çalışsın kendine uyku dışında (8 saat uyuduğunu düşünürsek) 10 saat civarı kalıyor. 2-3 saati yemeğe vs. gitse yine az buz saat kalmıyor. Açıp stres atmalık film dizi izleyebilir veya oyun oynayabilir.

Hocam TYT 2 ayda biter mi yoksa arkadaşın AYT'ye başlaması için mi öyle dediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…