TYT / AYT 2024 nasıl geçti?

Çok zor ya, gerek ailevi gerek deprem bir de 3 senedir YKS'ye hazırlanmak harbi çok zor. Yani gözümde takdire şayan, inşallah kazanırsın inşallah kazanırız. Bence sonuç açıklanana kadar bile olsa kendini yabancı dil konusunda geliştirmeye çalış, hem boşlukta kalmamış olursun hem de en azından hayatında gelecekteki şeyleri sağlama alırsın illa lazım olur.

Hocam logaritma sorusuna lanet ettim altın oranla işlem yaptiriyordu bir yere kadar gelip siklardan denedim buldum. (1+√5)/2'nin küpünün 2+√5 olduğunu bilmek zorunda değilim ÖSYM kendine gel!

Bro biliyor musun aynı işlemi oraya kadar getirdim. Gerisi gelmedi. 1+kök5 /2'nin küpünü görünce yok artık bu kadar da saçmalanmaz dedim herhalde sildim tüm işlemi boş bıraktım. Bak keşke biraz daha uğraşsaydım belki bulurdum ya.

Ailem sağ olsun destek oluyorda içimde ki heves, istek harbiden gitti gibi artık.

Bulunmazdı. Bu yıl hiç kimse fullemese yeridir matematiği.

O matematiği fulleyebilen insan değildir
İlk 3 soruda polinom vardı, utanmasam o faktoriyeli açıp çarpıp bölerdim. Dedim kendine gel, bu kadar da düşmezsin. Ama şimdi diyorum keşke yapsaydım . Öyle bulunur muydu acaba?

Akıl işi değil bu arada.
23! : 25 852 016 738 884 976 640 000

İlk 3 soruda polinom vardı, utanmasam o faktoriyeli açıp çarpıp bölerdim. Dedim kendine gel, bu kadar da düşmezsin. Ama şimdi diyorum keşke yapsaydım . Öyle bulunur muydu acaba?

Faktöriyel gizli polinomdu aynen. Polinom bölmesi kuralına göre yerine yazıp 23!- X yapıp a yerine 23! Verince direkt sonucu veriyordu. Ama onu görmek için sağlam ilham gelmesi lazım. ben en son polinom sorusu hiç yok diye polinomdan çözmeyi denedim şansa çıktı gibi bir şey oldu.

O logaritma sorusunda ardışık terimlerden a^2 = a+1 gibi bir bağıntı bulacaksın. Sonra 2a+1 için az önceki denklemde iki tarafa da a ekleyip 2a+1 yerine a^2+a yazınca gerisi logaritma bilgisinden geliyor. A parantezine alınca a(a+1). Logaritmada çarpma oldu mu toplama olacağından loga^a = 1 ve geriye kalan a+1 de zaten en başında a^2'ye eşitti oradan da 2 gelince cevap 3.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…