TYT-AYT çalışırken en çok hangi konulara çalışmalıyım?

Bugra Lothbrok

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene 12. sınıfa geçtim Türkçem gayet iyi rahat 30-35 arası net çıkartırım diye düşünüyorum sosyalim de iyi felsefeden çok zor soru çıkmazsa fulleyebileceğimi düşünüyorum ama matematik ve kimya beni çok zorluyor kimyadan neredeyse hiçbir şey bilmiyorum matematiğe ise şu an günde 1-2 saat çalışıyorum
Matematikte minimum 20 net çıkarmam için en çok hangi konulara çalışmalıyım? AYT sınavı için ise benim için çok zor geçeceğini düşünüyorum fen kısmından dolayı.

Bir deneme yapıp ona göre analiz yapsanız daha iyi olur.

Aynı beni tarif etmişsiniz hocam Konu olarak ben, fonksiyonlar (biraz daha iyileştirmek istediğim için), bir de problemler üzerinde fazla duruyorum. Sonuç olarak her sene garanti en az 10 soru buradan çıkıyor. Zaten 10 soru da temel kavram ve soru size ne derse yapınca olduğu için rahatlıkla 15-20 arası yapılıyor. Fakat bir deneme ve kendinizi tartma ile yapılan gelen değerlendirme daha işinize yarar.

@mayuice haklı. Bir deneme çözüp konu eksiklerinizi eksiksiz yazmanız lazım. Hatta zorlanarak doğru yaptığınız konuları da yazın. O an yaptınız ancak sonra yapamayabilirsiniz.
Ayrıca tahmin yoluyla ilerleme yapmak mantıklı olmayabilir. Evde kendiniz süre tutarak bir deneme yapın. Ondan sonra kendinize plan çıkarın. TYT kısmında sayısal aşırı zor değil. Sözelinizin iyi olduğunu yazmışsınız.
AYT kısmı içinde alanınıza göre çalışmalara başlayın. Dediğimiz gibi çözdüğünüz deneme size rehberlik oluşturacak. Ancak doğru yorumlarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…