TYT-AYT Dengesi nasıl kurulmalı?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bu hafta TYT'ye başlıyorum ve planımı netleştirmek istiyorum.

TYT Matematik:
İlk 12 konu + kümeler + fonksiyonlar → Bunlar bitince direkt AYT matematiğe geçmeyi düşünüyorum.

TYT Fizik:

• Fizik bilimine giriş
  • Madde ve özellikleri
  • Hareket ve kuvvet
  • İş–güç–enerji
Bu konuları bitirince AYT fiziğe geçmek istiyorum.

Aklıma takılanlar:

• Sizce bu plan mantıklı mı?
  • AYT'ye geçtiğimde TYT fen, TYT matematik, paragraf ve dil bilgisi geride kalmış olacak — bunları günlük rutine nasıl eklemeliyim?
  • Hem TYT hem AYT'yi aynı anda götürenler bu dengeyi nasıl sağlıyor?

Günlük/haftalık denge konusunda deneyimi olanların önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler.

TYT fende tüm branşları bitirdikten sonra haftalık 2-3 fen denemesi çözebilirsiniz genel tarama olarak. Unuttuğunuzu düşündüğünüz konuları da yine haftalık tekrar olarak okuyabilirsiniz. Sürekli pratik yapmalısınız kısacası.

TYT matematik için de aynısı geçerli biraz farklı olarak. Bunda da yine haftada 2-3 branş denemesi ve rutin olarak bir soru bankası taramasını tavsiye ederim. Tüm konuları dörder parçaya ayırıyorum ben, her gün dört konu toplam 2 test olacak şekilde sayfa sayfa çözüyorum.

Türkçe için rutin paragraf çözebilirsiniz başlarda, sonrasında yine bunda da haftalık branş denemelerine geçebilirsiniz. Dil bilgisi konularını çalıştıysanız ondan da bir süre deneme çözüp eninde sonunda genel Türkçe denemelerine geçin.

Kaç saat çalışıyorsunuz bilmiyorum fakat dünümden örnek verecek olursam 7.30 saatin 5.30 saatini AYT'ye ayırdım, geri kalan 2 saatte de biraz fen soru çözümü, coğrafya tekrarı, dediğim matematik taraması ve branş denemesine ayırdım.

Gönül ister tüm konuları sırasıyla çalışın ama planınızı ona göre kurmuşsunuz ve böyle de ilerlenebilir sıkıntı yok. Sadece problem kısmını da süreç içerisinde halledin. Bir de geometriyi sakın es geçmeyin.

Teşekkür ederim hocam yanıtınız için. Bu arada her gün paragraf çözmek mantıklımı sizce ayt çalışırken her gün rütin şekilde soru bankasında ve branş paragraftan soru çözmek nasıl sizce? Bu problem içinde geçerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…