TYT AYT matematik ve geometriye nereden başlanmalı?

pembegunes

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim alanım eşit ağırlık.
TYT matematikten 35 net.
AYT matematikten 25 net yapmam gerekiyor. Fakat temelim hiç yok.

Diğer derslerim çok iyi.
Sadece matematikte ne yapacağımı bilmiyorum.

Hangi YT kanalını izlemeliyim, hangi kaynaklardan çalışmalıyım bilmiyorum.
6 ay içinde istediğim netlere ulaşabilir miyim?

Dershaneye gitmiyorum, 2025 için hazırlanıyorum. Mezun olalı yıllar oldu. İlk kazandığım yıl TYT AYT matematik 20 net yapmıştım, o yıl gidemezdim okula. Şimdi tekrar hazırlanıyorum. Ama matematikte her şeyi unutmuşum, temelim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bıyıklı Matematik bu seviyeler için en iyi kanal. 10 günde temel atma garanti kitabıyla başlayıp, TYT - AYT kitaplarıyla devam edin. Önce TYT 12 konuyu bitirip, problemler temel atma kitabını bitirin. Sonrasında kalan konuları bitirip AYT geçin. TYT kampı 55 günlük fakat elinizden geldiğince hızlı gidin. Zaten konular çok basit ve en temel konular.
Geometri içinde gene Bıyıklı Matematik 58 günde geometri kampıyla başlayın. Yanında Acil Geometrinin İlacı çözersiniz. Sonrasında dozu arttırarak gidersiniz.

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Rica ederim hocam, başka sorunuz olursa sorabilirsiniz. Eşit ağırlık alan dersleri hakkında bilgim yok fakat TYT ve sayısal dersleri hakkında yardımcı olabilirim.
Peki bıyıklı matematik ve geometri çalıştıktan sonra, başka yt zor seviye de bir hoca çalışayım mı yoksa hiç konu çalışmadan direkt her gün soru bankası ve deneme mi çözeyim zor seviyeden?

Diğer derslerim iyi olduğu için matematik ve geometri çalışmaya sabah beşte kalkıyorum, uyuyana kadar da çalışabilirim. Gün içinde çok vaktim var inşallah 6 ayda yetişir.

Hocam sadece 1 hocadan konu anlatımıyla gidin. Ben Bıyıklı Matematik önerdim fakat size daha çok uyan başka hoca varsa onunla gidin. Zaten hepsi aynı konuları anlatacak. Başka hocalardan konu anlatımı dinlemenize hiç gerek yok. Soru bankası çözebilirsiniz fakat TYT matematik de maksimum 2 soru bankası çözün. Üstüne çıkmak gereksiz. Ben 1 soru bankasını bile tam manasıyla bitirmedim, denemelerde 25 - 27 net aralığındayım şu an.
AYT'de de tek bir hocanın konu anlatımıyla gidin fakat diğer hocaların soru çözüm videolarını izleyebilirsiniz. AYT'de soru bankası çözmek bence biraz daha önemli.

Çok teşekkür ediyorum

Hocam benim de hiç temelim yok hiçbir derste. Dediklerinizi uygulayacağım. Sizce 6 ay gibi bir sürede başarılabilir mi? Yazılım mühendisliği için. Bütün konuları bıyıklı matematikten mi öğreneyim?

Ben bıyıklı matematikten konuları çalıştıktan sonra üzerine 3 kaliteli soru bankası çözüp ardından full kaliteli deneme çözmeyi düşünüyorum.
Eğer denemeden eksik konularım çıkarsa tekrar konu dinlerim yt üzerinden.
Günde üç dört saatimizi direkt matematik ve geometriye verirsek, 6 ayda yetişir inanıyorum ben. Yapılmayacak bir şey değil. Sabah full matematik ve geometri öğlen ve akşama doğru da diğer derslere çalışırsak yeterli.
Benim de yok matematik geometri temelim. Öyle böyle bodoslama çalışacağız, yoksa oturduğumuz yerden düşünerek olmaz.

Hocam sizle hangi hoca uyarsa onunla ilerleyin. Bıyıklı Matematiğin 10 günde temel atma garanti kampı şart gibi bir şey. Onun dışında TYT - AYT için size hangi hoca uyuyorsa onunla ilerlemeniz en iyisi olacaktır. Muhtemelen Eyüp B. ağır gelecektir, Mert Hoca ile Bıyıklı Matematik arasında kalırsınız. Bu ikisi arasından ben Bıyılı Matematiği tercih ederdim.

Hocam diğer mesajımda dediğim gibi 3 soru bankası bence fazla. Ben Bilgi Sarmal çözmüştüm ki onunda yarısı boş, ona rağmen daha bugün yaptığım denemede geometri hariç 25 netteyim. Soru bankaları biraz zaman kaybı gibi geliyor bana. TYT zaten temel, bilmeden hiçbir şey yapamazsınız. TYT konuları için ekstra soru bankası çözmek bence gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…