TYT biyolojinin zor gelmesi normal mi?

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha ilk konu olan canlıların ortak özelliklerindeyim.
Konu o kadar karmaşık ki artık çözdüğüm soruyu 2 dakika geçtikten sonra yanlış yapıyorum. Artık ağlamama ramak kaldı.
O kadar fazla sözel var ki buna ayrılacağım vakti edebiyata ayırsam sözel de derece yapar burs alırım.
Bu dersi nasıl adamakıllı anlayabilirim?

Hocam maalesef bir sayısalcı olarak biyoloji bana da zor geliyor. Aslında kişiden kişiye değişiyor ama sayısalcıların çoğunluğu biyolojide zorlanıyor.

Hocam üstüne düşüp konu tekrarı yapıp soru çözeceksiniz. Uygun kaynaklardan konuyu (mümkünse konu anlatımlı kitaplar daha iyi olur.) öğrenip üstesinden gelebilirsiniz.
Geçen sene sömestr'a kadar sıfır tyt-ayt fiziğe sahiptim. -0.25 net yaptığımda olmuştu. Ancak YKS'ye kadar durmadan çalıştım ve ilk senemde tyt ayt fiziği fulleyip 23K yaparak YTÜ Elektrik Mühendisliği kazandım.

TYT biyoloji yapboz gibi bir şey. İlk konu son konudan bilgiler içeriyor. Daha doğrusu her konu neredeyse bütün konulardan bilgiler içeriyor. Maalesef ilk konularda ezber yapmak zorundasınız. Tüm TYT konuları bitince bir şekilde mantığınıza oturacağından eminim eğer düzenli şekilde tekrar ederseniz.

Vaziyet bu şekilde hocam gördüğünüz gibi. Bende zorlanıyorum ve anlamıyorum. Çözüm bulamadım henüz.

Hocam o kadar ezberlencek şey var ki. Ezberledim diyorum sorulara geçince sanki hiç çalışmamış gibi oluyorum.

Hocam o kadar ezberlencek şey var ki. Ezberledim diyorum sorulara geçince sanki hiç çalışmamış gibi oluyorum.

Dostum her gün 1 test TYT biyoloji testi çözsen 1 yıl sonunda biyolojiden yanlışın çıkmaz 1 günde öğrenilecek olsa herkes yapar.

İlk konunun zor gelmesi normal midir?
Çalışma şeklimi mi değiştireyim?

Dostum her gün 1 test TYT biyoloji testi çözsen 1 yıl sonunda biyolojiden yanlışın çıkmaz 1 günde öğrenilecek olsa herkes yapar.

Hocam 1 sene zamanım yok.

@ErrorCorrection İlk konu TYT Biyolojinin en zor konusu. Yanlış değilsem kalıtım konusu hariç bütün konulardan azar azar bilgiler içeriyordu. Yani testlerde çok yanlışınız falan çıkıyorsa kafaya takmanıza gerek yok. Tüm konuları bitirince dönüp tekrar bakarsınız.

TYT biyoloji çalışıyorum ama yani müneccim olmam lazım bu konular için. Şu an hücre konusundayım. Selin hocadan dinliyorum ve yani çok zor. Ezberlenecek o kadar şey var ki.
Tavsiyeleriniz neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…