TYT çalışma programı nasıl olmalı?

kozmosxd

Decapat
Merhaba, TYT çalışmaya başlayacağım. 5 ay içinde bitirmem gerek. Şimdilik günlük 3-4 saat civarı sürem var. Eğer ders çalışmaya kendimi alıştırırsam bu süre artabilir. Günlük çalışma süremi en verimli şekilde nasıl değerlendirebilirim bilmiyorum. Günlük neyi ne kadar çalışmalıyım? Herkese teşekkürler şimdiden. (temelim zayıf ders notlarım dersi geçebilecek durumda)

Temelin zayıfsa 3-4 saat için şu anda sadece matematik çalışıp, paragraf çözebilirsin. Çok klişe bir söz olacak ama TYT biten bir şey değil zaten. AYT gibi konuyu öğrendiğinde soruların %80'ini yapacaksın diye bir şey yok. TYT için konu çalışarak konuları öğrenirsin daha sonra deneme çözerek netlerinin artmasını sağlarsın.

5 ay çok yeterli bir süre hatta fazla bile olacaktır. YouTube üzerinden kendine uyan bir hoca seç her branştan. Onları takip ederek ilerle konu atlamadan acele etmeden zaten vaktin çok bol. Her bitirdiğin konuyu bir soru bankasından da kendi başına takip edersen bir sorunun kalmayacaktır (matematik için bu 2 olsa daha iyi). Bir de rutin paragraf problem işini halledersen tamamdır. Sayısalcıysan sosyalin çok üstüne düşmeni önermem, sosyal genelde yorum sorularından oluşuyor bilgi soruları da garanti konulardan gelir çoğunlukla.

Nasıl yani şimdi sadece onlara çalışırsam diğer kısımları nasıl yapıcam tam anlamadım hocam kusura bakmayın.

Teşekkür ederim hocam. Mesela herhangi 2 dersten birer video izlersem yeterli olur mu? Günlük 4 saatimin kaçını paragrafa vermeliyim?

Hocalar genelde kampları gün gün programlıyorlar video başlıklarında yazıyor. Şahsen hiç günü gününe uyamadım hep kısıtlı zamana bıraktığım için ama böylesi eminim sindire sindire ilerlemen için daha iyi olur. Paragraf için de süreden ziyade soru sayısı olarak programlamak daha iyi olur (20 tane yeter de artar).

Her ders için ayrı kamp var aynı güne denk geldiğimde hepsini nasıl izleyeceğim ki

Demek istediğim hangi derse ne kadar vakit ayırmalıyım

Son düzenleme:
Her ders için ayrı kamp var aynı güne denk geldiğimde hepsini nasıl izleyeceğim ki

Demek istediğim hangi derse ne kadar vakit ayırmalıyım
4 Saatinin olduğunu söylüyorsun ve her derse çalışman çok zor. Matematiğe 2-3 saat ayırmazsan yetmez. Konu anlatım dinledikten sonra kendinde soru çözmelisin. Çözemediğin sorular falan olacak üstelik onlarla uğraşacaksın. 5-6 Saat çalışabilmesin ki fen derslerine de zaman ayırabilesin. En azından yaza kadar düzenli bir şekilde TYT matematik çalış, yazın geniş zamanında planlamanı nerede olduğuna göre yaparsın.

Ancak bana fikrimi soracak olursan eğer 11. sınıfsan yaza kadar 11 eksiklerini kapat -bu çok önemli seneye anlayacaksın- onun dışında da sadece TYT'den geometri ve paragraf çalış. Eğer TYT matın çok eksikse 1. dereceden denklemler, çarpanlara ayırma ve 2. dereceden denklemler çalışıp öyle 11 eksiklerini kapatmaya başla. İyi çalışmalar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…