TYT çalışma programı yavaş mı ilerliyor?

Merhaba, seneye YKS'ye gireceğim gecen hafta okulun başlamasıyla bende çalışmaya başladım. 11. sınıfta hiç çalışmadan 60-70 net arası yapıyordum yani biraz da olsa temelim ve hatırladıklarım var ancak ben gene de en baştan başladım. Sabah 9-1 arası okulda TYT görüyoruz sonrasında ben evde 1.30-3 saat arası keyfime bağlı şekilde TYT kamplarını izleyerek ve not alarak çalışıyorum. Elimde kaynak varsa çözüm yapıyorum ama eğer yoksa soru çözüm videolarını da izliyorum. Şu an fen kısmında hepsinden 2 ünite bitirdim. Matematiği şu anlık izlemiyorum zaten çoğu problem vs. o kısmı da okulda soru çözdüğümüzden dolayı şimdilik bıraktım. 11. sınıf konularına da ağustos 10 gibi başlayacağım. Sizce yavaş mı ilerliyorum?

Hedef ilk 1000 falan değilse şimdiden 2-3 saat bile olsa çalışmaya başlamış olmak yeterli mühim olan TYT'ye kapılıp AYT'yi ertelememek en geç Ekim sonu Kasım başı öyle ya da böyle AYT'ye girişmek lazım.

Ekstra 1: Bence bu aylarda 2-3 saat civarı yeterlidir viraja hızlı girmenin manası yok önemli olan virajda gaza basmak.(viraj: Ocak-Şubat)

Ekstra 2: Bence daha zaman konusundan sıkıntı yokken dersleri aynı anda götürmek yerine tek tek götürmek (TYT için) öğrenmeyi kalıcılaştırmak açısından daha iyi.

Kafanıza göre değil de, planlı çalışın. Aynı şekilde fen derslerini teker teker halledin.

Onun dışında şu an gayet iyi.

Kafanıza göre değil de, planlı çalışın. Aynı şekilde fen derslerini teker teker halledin.

Onun dışında şu an gayet iyi.
Mesela bi gün 2 saat kimya diğer gün 2 saat kimya şeklinde mi?

Mesela bir gün 2 saat kimya diğer gün 2 saat kimya şeklinde mi?

Mesela bir haftada tüm TYT kimyayı bitirip sonraki hafta 2 günde bir TYT kimya denemesi çözüp ve fizik veya biyolojiyi çalışmak gibi ama tabii tercih sizin kendinize göre doğru çalışma şeklini sene içinde kendiniz bulacaksınız ama dediğim şekilde bilgiler akılda kütüphanede gibi sıralanıyor ilerisi için iyi oluyor bana da bir öğretmenim tavsiye etmişti.

Kafana göre, plansız programsız çalışmak demek makineli tüfeğini sağa sola sıkmak demek. Mermi çıkıyor ve düşmana etki ediyor olabilir, fakat bu mermilerin sana ve ekibine değme olasılığı çok yüksek.

Fen güzel gidiyorsa ne mutlu, ama matematik ve Türkçeyi çalışmazsan olmaz. Feni sınava 1 ay kala bile çalışabilirsin ama matematik ve Türkçe için birikim lazım, pratik lazım. Çabuk Türkçe ve matematik çalışmalarına öncelik ver.

@@Geforce Mx130 bak yukarıdaki arkadaşı dinle. Harika bir taktik vermiş sana. Azar azar çalışırken bir önceki öğrendiğin bilgi iki sonra öğrenecek olduğuna karşıp kaybolabilir. Ama bir dersi seri bitirirsen ve sonra ara ara test atarsan çok işine yarayacak.

AYT konuları bitincede buna benzer bir durum olacak. Mesela AYT fiziği bitireceksin ve atıyorum 6-7 neti geçemiyeceksin. Hemen paniklemiyeceksin. Milletintavsiye ettiği fizik yayınlarından ders AYT denemsi alıp günlük 14 sor 1 adet atacaksın ya da kimyada zayıfsan bu dediğimi kimya için yapacaksın. Atıyorum 1 ay AYT fizik ya da kimya için bu dediğimi yaptığında göreceksin ki fule yaklaşmışsın. Ama yanlış yaptığın yerleri seçip üzerine tekrar atmayı unutma. Bu tekrar işi virajdan sonrası için çok lazım olacak mart nisan mayıs aylarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…