TYT çarpanlara ayırma temel olarak biliyorum 2kare farkı vb formülleri biliyorum ama testlerini çözerken zorlanıyorum. Bu konuyu tam olarak bilmeme gerek var mı?
TYT çarpanlara ayırma temel olarak biliyorum 2kare farkı vb formülleri biliyorum ama testlerini çözerken zorlanıyorum. Bu konuyu tam olarak bilmeme gerek var mı?
Eğer çarpan toplamı ya da kaç çarpan vardır gibi çarpan bulmada zorlanıyorsan olimpiyat kaynaklarında direk özel formülleri var soru tipine göre ama iki kare farkı gibi formüllerin soruları zamanla oturan görüş isteyen sorular.
Evet bilmen gerekiyor çünkü bu konudan TYT sınavında soru geliyor ama en önemlisi bu konudan AYT kısmındada geliyor hem kendi has sorusu olabiliyor hem de AYT'deki diğer konularla kazanım olarak birleştirilebiliyor. Zaten bu konu AYT'nin temelini atan konulardan biri. Kendine biraz zaman ver çünkü çarpanlara ayırma öyle çok basit bir konu değil. Yavaş yavaş raylarına oturacaktır.