TYT coğrafya nasıl çalışılır?

Yer
İstanbul
TYT Coğrafya için Coğrafya'nın Kodları'nın kamp kitabını aldım. Kitap 180 sayfa falan ve not çıkarmaya kalksam -ki zaten tüm 9. sınıf konularının notlarını çıkardım- aşırı uzun sürecek. Ayrıca çoğu durumda kitapta yazanların aynısını deftere geçirmiş olacağım. Bu yüzden yazmaya pek sıcak bakmıyorum. Ama eğer yazmazsam da bilgi sorularında patlarım gibime geliyor, çünkü çok fazla kavram var. Sizce nasıl çalışmalıyım bu derse?

Coğrafyanın kodları kamp kitabını sadece alman yetmez. Kamp videolarını da izle. Ama bana kalırsa TYT coğrafya için 20-30 gün kampa ayırmaya gerek yok. Coğrafyanın kodlarının 6 günde MSÜ full tekrar kampı var. Sadece onu izle, çözdüğü soruları çöz ve bol bol not tut. Not tutmak istemezsen de aldığın kamp kitabında önemli yerlerin altını çiz. Bunlar bittikten sonra da Sosyal denemesi al ve oradan soru çöz.

Çalışılmaz. Düz mantık kullanarak çözersin. Eğer cidden konu eksiğin varsa çıkmış konulara çalış sadece.

O kamp riskli. MSÜ'de 2 net anca yaptırdı.

O kamp riskli. MSÜ'de 2 net anca yaptırdı.

Sana 2 net anca yaptırmış. Ben fulledim. Yarım yamalak çalışarak bu cümleyi kuruyorsan haklısın.

Çalışılmaz. Düz mantık kullanarak çözersin. Eğer cidden konu eksiğin varsa çıkmış konulara çalış sadece.

Harita sorularını düz mantık kurarak nasıl çözecek hocam? Hadi nüfus konusu falan neyse de iklim veya yer şekillerinden gelen soruları nasıl yapacak arkadaş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…