TYT coğrafya neden zor ve kimse umursamıyor?

Bir TYT başlayayım dedim, TYT coğrafya hayatdan soğutdu. Dünya'nın şekli ve hareketlerinde 50 tane falan toplam madde var bir de sorularda varlığından haberimin olmadığı şehirlerin yerlerini istiyor. Buna rağmen dershanedeki rehberlik programda tarih, coğrafyaya yer vermiyor. TYT coğrafyada telefondan bakmak serbest de benim mi haberim yok? Eğer saçma bir soru olduysa af dilerim henüz junior bir YKS yolcusuyum.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT coğrafya kaç soru varki çalışıyorsunuz?
Yüksek sıralamalarda her soru çok önemli.

Some sayilsalci problems

10. sınıf Coğrafyası cidden zor. Sözel sayısal ayrımı yok. Sayısalcıyım edebiyattan 88 aldığım oldu diğer sözel dersler de düşük değil fakat 10. sınıf Coğrafyadan hep 35-40 civarı alırdım çalıştığım halde.

Benim en gıcığıma giden TYT yorumlamalı tarih soruları, arkadaş çoğu zaman şıklar mantıklı geliyor ama yanlış çıkıyor.

Her sayısalcının baş belası. Son gün çalışsam yeter diyordum başta cidden öyle olacak. Yarın bitiriyoruz hocam coğrafyayı.

Sayısalcılık ile alakası yok, harita soruları genel kültür ile yapılabiliyor (burada genel kültürden kastım eğer arada sırada haritalardan ülkelerin yerlerine vs. baktıysan zaten aklında kalıyor. Sorularda çıkan kısımlarda öyle uç ülkelerde değil). Ezber yerlere gelirsek, girdiğim her denemede 9 ve 10. sınıf konularından aklımda kalanlar ile coğrafyadan net kaçırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…