Sayısal TYT dalgalar konusundaki soru

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu soruyu yapamadım. Cevap D doğru ama 3. öncülü anlamadım.

Dosya Ekleri

• 20240215_234735.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 153
Yan hesaplardan insan mı trollüyorsunuz anlamadım. Mezun bir öğrenciyim ve fizikte dalga boyu yani landayı iki dalganın orta noktası arasındaki uzunluk olarak buluyoruz. Dalga boyu 9 değil denince hemen anladım hocam teşekkürler yazıyorsunuz. Açıklamasını bile yapmamış adam. Yan hesap değildir umarım. İyi geceler!

Bir tam dalganın boyuna dalga boyu denir. Siz 1,5 dalga boyunu almışsınız. Ayrıca x ekseni zaman birimi olarak verilmiş. Buradan dalga boyunu bulamayız.

Dosya Ekleri

• tamdalga-1-1024x486.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 74
Hocam dediğiniz gibi bulunuyor fakat bulmamız için bize dalganın yatay eksendeki uzunluğunu vermesi gerekirdi.

Benim fizik dersinde gördüğüm dalga boyu bu hocam. Soruları böyle yapıyoruz. Öğretmenim de böyle anlatıyor. Dalga boyu da dalga hızının frekansa bölünmesinden çıkıyor.

Bir tam dalganın boyuna dalga boyu denir. Siz 1,5 dalga boyunu almışsınız. Ayrıca X ekseni zaman birimi olarak verilmiş. Buradan dalga boyunu bulamayız.

Gülme emojilerine ya da diğer boş toxicliklere gerek yok. Biraz daha sakin olalım bence burada bizim de amacımız yardım etmek. Siz dalga boyu metre cinsinden olduğu için ve doğal olarak bir "uzunluk" olduğu için zamanla ilişkilendirmediniz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…