TYT fen 0 birisi sınava kadar ne yapabilir?

ankara ronaldo

Hectopat
Daha fazla  
EA öğrencisiyim denemelerde TYT-fen kısmına hiç bakmıyorum sınava kadar günde Max 1-2 etüt koyarak 5-6 netlere çıkabilir miyim? Şimdiden yazanlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
EA öğrencisiyim denemelerde TYT-fen kısmına hiç bakmıyorum sınava kadar günde Max 1-2 etüt koyarak 5-6 netlere çıkabilir miyim? Şimdiden yazanlara teşekkür ederim.
TYT fende genel olarak sözel ağırlıklı ve yoruma dayalı sorular çıkar. Özellikle fizik soruları tam olarak yorum sorusudur. Sınava kadar günde her derse 30'ar dakika ayırırsanız 5-6 değil çok rahat 13-14 ü bile görebilirsiniz. Sadece kimyada mol hesaplamaları çıkarsa biraz zorlanabilirsiniz o da temelini kavrayınca gayet kolay konudur.

Şuanki sistemi bilmiyorum fakat genel olarak her zaman geçerli olan bir bilgi vereyim. genel olarak soruların %20lik kısmı başlangıç, %60lık kısmı orta %20lik kısmı ileri seviye olur. Örneğin 40 soruluk bir sınavda ortalama 6-10 soru zaten başlangıç seviyesinde sorulur. 40 soruluk bir sınavda 5 neti çok rahat yaparsın ama hedefin 5 netse ileri seviye konulara, ayrıntılara girme. Basit bilgileri iyi öğren ve sınavda dikkatli bir şekilde basit sorulara yönelmeni tavsiye ederim. Başarılar.

Yorumlama becerin ne kadar iyiyse o kadar kolay yaparsın TYT Fen kısmını. Geçen sene hiçbir işlem yapmadan 10 net çıkarmıştım fen kısmında. :D

Biyolojiyi kalıtım hariç çok rahat yaparsın. Kimyada vaktin varsa mole biraz vakit ayırmaya bak. Fizikte ısı ve sıcaklık, adezyon kohezyon, bir de SI'da temel ve vektörel kuvvetler konusu garanti net getirir. Kimyada da çok sözel konu var. Bence sağlam bir çalışma ile 10 net gelir en az her denemeden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı