TYT fen 2 ayda biter mi?

Rsmefaw

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2022
Mesajlar
4.721
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mezuna kaldığım için fen dışı derslerde temelim var. Eylül'e kadar sadece TYT fen çalışacağım. 2 ayda biter mi?
 
Çok rahat biter hocam. İlk konuları basit zaten hızlıca geçersiniz, geriye kalan konularda sallana sallana çözseniz dahi vaktiniz kalır üstüne.
 
Biter ama hemen istediğin net çıkmaz sonuçta TYT.
 
Mezuna kaldığım için fen dışı derslerde temelim var. Eylül'e kadar sadece TYT fen çalışacağım. 2 ayda biter mi?

Sözel 1200, EA 50K yaptım. Son sene çalıştım. EA ve sözel öğrencisi olarak Fenden 10-0 yaptım. Bunun için sana harika tavsiyem var.
Sayısal olmadığım için o konuyu bilmiyorum ama.
Eğer sen de EA ve sözel sen,
Biyoloji ve Fizik’ten belli başlı konular var, her sene çıkan kesin konular. Yusuf Mert Arslan ve Z Takımı'nın (Biosem, Fizikfinto) bunlardan. O konulara bakıp dönem ortasında bir göz gezdirip o konulara çalışırsan, bir de Kimya’dan 2 soru gelen çok basit konu var: aletler, bir de simgeler.

Bu konulara dönem ortasında bir bak, göz gezdir, iyi kötü bak (bir göz hafızan gelişsin; bayağı kolay konular ama ezber istiyor, çok erken başlarsan son aylara unutursun). Sonra son 2 ay, hatta son ay belki (kendine göre) o konuların üstünden hızlı hızlı geç. 2X'de izle, sonra branş denemeleri çöz. Bilgi Sarmalı'nın var, tam sınav ayarında (bazı konuları saçma, salak, saçma — onları geç; bu garanti konulardan değilse çözme bile).

Böyle yaparsan 10 net garanti.
Ben EA ve sözel öğrencisi olduğum için Fenden 10 net benim için çok yeterliydi. Kimya’da ise diğer konular çok karışıktı sanırım, AYT Fen için lazım.
Eğer sen EA ve sözel sen, bu taktiği uygulayabilirsin.
Sayısalsan, sanırım AYT'de de işine yarayacağı için o konulara da bakabilirsin.

Biliyorum, biraz karışık anlattım. Kafana bir şey takılırsa sormaktan çekinme.
 
Düzenli ve az çalışsan bile biter. Ama düzenli çalışmak önemli.
 
Sadece TYT fen çalışacaksanız günlük 6-8 saatle 2 haftada fullenir.
 
Kral bu yıl EA'cıydım. Seneye sayısalım. Ondandır çok iyi öğrenmem lazım.
 
Kral bu yıl EA'cıydım. Seneye sayısalım. Ondandır çok iyi öğrenmem lazım.
TYT Fen zor değil bu kadar zorlamana gerek yok kendini. TYT süre odaklı bir sınav zaten sorular kolay olur pratiklik önemli. Düzenli ve kendini fazla yormayacak şekilde çalış en iyi olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…