TYT fen 5 net nasıl yapılır?

mert0703

Femtopat
Daha fazla  
TYT fende 1 veya 2 net yapıyorum. Sadece 5 veya 6 ya sabitlesem benim için yeterli olacak, ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

TYT fende 1 veya 2 net yapıyorum. Sadece 5 veya 6 ya sabitlesem benim için yeterli olacak, ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Bu konuyu hiçbir konu çalışmadan açtığına adım kadar eminim. Konu çalışmadan soru çözmeden nasıl net artmsını bekliyorsun? :Vahiyle mi gelecek önüne? Sayısal konuları yapamıyorsan ki TYT kısmında sayısal neredeyse hiç yok ezber konulara çalış zaten 5 6 net yaparsın. Hatta kimya en kolayı sadece kimyayı bitirsende yaparsın.

Bu konuyu hiçbir konu çalışmadan açtığına adım kadar eminim. Konu çalışmadan soru çözmeden nasıl net artmsını bekliyorsun? :Vahiyle mi gelecek önüne? Sayısal konuları yapamıyorsan ki TYT kısmında sayısal neredeyse hiç yok ezber konulara çalış zaten 5 6 net yaparsın. Hatta kimya en kolayı sadece kimyayı bitirsende yaparsın.
dostum zaten nerelere çalışmam gerektiğini sordum :D . Sadece 9.sınıftan kalma bir kaç şeyler var aklımda onlar sayesinde 1 2 net çıkıyor ama dediğin gibi ezber ezber. Eski 9.sınıf konu anlatımı kitaplarımla başladım az önce umarım güzel sonuç alıcam.

Kimya bilimi, atomun yapısı, maddenin halleri, canlıların sınıflandırılması, ekoloji, ısı ve sıcaklık bu konular bana göre en kolay konuları TYT fenin bunlarla 5 neti garantilersin.

TYT fizik: 3 net - fizik bilimine giriş - altuğ güneş: 1.5X'de 36 dakika.
Madde ve özellikleri - altuğ güneş: 1.5X'de 86 dakika.
Isı ve sıcaklık - altuğ güneş: 1.5X'de 104 dakika.

TYT kimya: 5 net - kimya bilimi - meschemy kimya: 1.5X'de 59 dakika.
Atom ve periyodik sistem - meschemy kimya: 1.5X'de 74 dakika.
Maddenin halleri - meschemy kimya: 1.5X'de 50 dakika.
Karışımlar - meschemy kimya: 1.5X'de 66 dakika.
Doğa ve kimya - meschemy kimya: 1.5X'de 37 dakika.
Asit baz ve tuz - meschemy kimya: 1.5X'de 76 dakika.
Kimya her yerde - meschemy kimya: 1.5X'de 44 dakika.

Eğer biyolojiyi de araya sıkıştırmak istiyorsanız:

TYT biyoloji: 4 net - canlıların ortak özellikleri - doktor biyoloji: 1.5X'de 34 dakika.
Hücre ve organelleri - doktor biyoloji: 1.5X'de 36 dakika.
Hücre bölünmeleri ve üreme - doktor biyoloji: 1.5X'de 64 dakika.
Kalıtım - doktor biyoloji: 1.5X'de 48 dakika.
Ekosistem ekoloji - doktor biyoloji: 1.5X'de 35 dakika.

Total'de 849 dk - 14 saat 9 dakika. Geriye sarmalar - durdurmalar vb. 17 saatte düzgün bir çalışmayla 10 net yapılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı