TYT fen ezber bir ders mi?

Hetop

Hectopat
Konular hakkında pek bir bilgim yok. Sadece ezber yaparak çözebilir miyim, yoksa matematik gibi problem çözmeli? Çözerken zorlayacak sorular mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konular hakkında pek bir bilgim yok. Sadece ezber yaparak çözebilir miyim, yoksa matematik gibi problem çözmeli? Çözerken zorlayacak sorular mı var?

TYT Fen'de ezberlemek pek mantıklı değil sürekli olarak tekrar edemezsiniz, bir kez öğrendikten sonrasında denemeler ile pekiştiriyor hale gelirsiniz. Yaptığınız yanlışları denemelerinizi kontrol ederken kavrayıp düzelterek basitçe halledebilirsiniz kafa yormaya gerek yok.

Sınavda çıkan TYT fen soruları genelde yorum oluyor. Ne ezber ne de fazla bilgi gerektirmiyor. Ben sınava girdiğimde (2022) yorum sorusu gelmişti. Tek bir tane zor olarak beherglaslı bir soru vardı onu hatırlıyorum.

Değil. Mantığını öğrenmedikçe ezberle yapılacak bir yanı yok. Ama tabii ki ezberlemeniz gereken yerler de var (kimyada örneğin periyot tablosu, fizikte bazı formüller, biyolojide bazı terimler ve latince olması lazım bazı isimler) ama şöyle söyleyeyim hiç formül ezberlemeden fizik AYT'de 9 net yapmıştım.

Sınavda çıkan TYT fen soruları genelde yorum oluyor. Ne ezber ne de fazla bilgi gerektirmiyor. Ben sınava girdiğimde (2022) yorum sorusu gelmişti. Tek bir tane zor olarak beherglaslı bir soru vardı onu hatırlıyorum.

Fende 2 net yaptım matematikte 28. neresi ezber bunun ezber olsa ezer geçerdim 😁.

TYT fenim 17ydi bu sene girdim. Biyor sadece ezber ders özet yapıp tekrar tekrar okuyun onları. Fizik ve kimyada soru çözümü çok önemli sorular konudaki bilgilerden biraz bağımsız olabiliyor. (kimyadaki çoğu şey için yine özet tutmak faydalı olabilir.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı