TYT fen için nasıl çalışılmalı?

meghka06

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben bu sene YKS'ye hazırlanıyorum. Şu an için TYT iyi gidiyor fakat fenim bayağı kötü bazen 5 bazen 2 tane yapıyorum. Çalışmak istiyorum ama nereden başlayacağımı veya hangi derse çalışmam gerektiğini bilmiyorum, bu yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eğer AYT konusunda kötüyseniz soru çıkma olasılığı yüksek konulara çalışmanız yeterli olur. Zira TYT fenin hepsine düzgün çalışmak uzun zaman alır.

AYT'de iyiyseniz veya hallederim diyorsanız konu anlatım kitabınız varsa en başından çalışmaya başlayın işte.
Kanal önerisi isterseniz: Kimya için Görkem Şahin, fizik için Özcan Aykın, biyoloji için Dr Biyoloji ve Selin Hoca kanallarını öneririm.

Konu anlatım kitabınız yoksa Özcan Aykın zaten PDF paylaşıyor. Onun dışında önerdiğim diğer hocaların kitaplarını alabilirsiniz. Veya soru çıkma olasılığı yüksek olan yerleri not almanız yeter bence. Daha sonra deneme çözmeye başlayınca yanlışınızın çıktığı konuları videolardan tekrar edersiniz. Notunuz varsa nottan tekrar edersiniz.

Eğer AYT konusunda kötüyseniz soru çıkma olasılığı yüksek konulara çalışmanız yeterli olur. Zira TYT fenin hepsine düzgün çalışmak uzun zaman alır.

AYT'de iyiyseniz veya hallederim diyorsanız konu anlatım kitabınız varsa en başından çalışmaya başlayın işte.
Kanal önerisi isterseniz: Kimya için görkem şahin, fizik için Özcan aykın, biyoloji için dr biyoloji ve SEL'in hoca kanallarını öneririm.

Konu anlatım kitabınız yoksa Özcan aykın zaten PDF paylaşıyor. Onun dışında önerdiğim diğer hocaların kitaplarını alabilirsiniz. Veya soru çıkma olasılığı yüksek olan yerleri not almanız yeter bence. Daha sonra deneme çözmeye başlayınca yanlışınızın çıktığı konuları videolardan tekrar edersiniz. Notunuz varsa nottan tekrar edersiniz.

Anladım, teşekkürler. Belirtmemişim ama TYT için çalışıyorum yani AYT kısmında dil sınavına gireceğim.

Anladım, teşekkürler. Belirtmemişim ama TYT için çalışıyorum yani AYT kısmında dil sınavına gireceğim.
Aynı şey geçerli yine. 2. gireceğiniz sınavın puanı daha önemli olduğu için oraya çalışmak daha mantıklı. Çünkü mesela TYT'de 50 netten 85 net civarına çıkmak kolaydır. Ama 85'ten 100'e çıkmak çok daha zor. O yüzden 2. sınava çalışmak daha mantıklı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı