TYT fen nasıl halledilir?

Makaleler
9
Yer
Detroit
12. sınıfa geçiyorum. Eşit ağırlıkçıyım. Benim fen sıfır, fizikte ya 1, ya 2 net yapıyorum. Biyoloji biraz ezber olduğu için halledilebilir bence ama kimya kesinlikle benim eksik. Ne yapabilirim, ne önerirsiniz?

Görkem Şahin 2020-2021 videolarını öneririm, beyaz tahta olanlar.

TYT Fen'den önce Türkçe ve Matematiğin ne durumda? İkisini halledebildin mi? İkisinde iyi bir konuma gelmeden Fen çalışmak anlamsız şimdiden. Fen sınava son 1-2 ay kala çalışılabilecek bir ders, eşit ağırlık, dil ve sözel öğrencileri için bu şekilde. Kesin net getirecek konulara çalışıyor onlar.

Türkçe iyi fakat geliştirilebilir, 25-30 net civarı ama Matematik benim eksik, 10-15 net arası. Hocalarımızın aldırdığı Matematik Sıfır kitabı vardı, bu ay başlayıp bitirmeyi ve sonraki ay ise Geometri kitabını bitirmeyi düşünüyorum.

Anlıyorum, önce Türkçe ve Matematik kısmındaki eksikliklerini bitirmeden Fen yapmanın pek de bir mantığı yok. Sosyal'i hesaba katmıyorum, ortalama bir sınav öğrencisi Sosyal dersinden 10 net civarı yapıyor. Sosyal'den 2-3 net daha fazla yapmak yerine öncelikle eksik yerleri halletmek daha fazla net getirir. ÖSYM'nin soru dağılımı bellidir belki çalıştığın konuları o sene çok zor soracaklar ya da hiç sormayacaklar. Bunu da bilemeyiz.

Matematik ve Türkçe için net konuşulabiliyor. Çıkan konular bellidir, Türkçe için paragraf ve dil bilgisi Matematik için de denklemler, problemler, üslü, köklü sayılar vs gibi sorular kesin çıkıyor. Buradaki soruları garantilemek daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…