TYT Fen'e ne zaman başlanmalı?

aurora5986

Centipat
Daha fazla  
Bu seneki YKS'ye pek hazırlanamadığım için çok yüksek ihtimal mezuna kalacağım. Eşit ağırlık öğrencisiyim ve TYT Fen'de sıfırım. Çalışmaya 2-3 gün içinde başlayacağım. TYT matematik geometri ve dil bilgisine aynı anda start vermeyi düşünüyorum. Bazı öğrenciler ve oğuz usta gibi YouTube kanalları yazın Fen'e başlamayı önermiyor. Unutulacağını söylüyorlar o yüzden kararsız kaldım hedefim bir hayli yüksek sene boyunca evde olup sınava gömüleceğim o yüzden unutacağımı sanmıyorum ama eminde olamadım. Aranızda yüksek sıralama yapmışlar varsa cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.

Bu seneki YKS'ye pek hazırlanamadığım için çok yüksek ihtimal mezuna kalacağım. Eşit ağırlık öğrencisiyim ve TYT Fen'de sıfırım. Çalışmaya 2-3 gün içinde başlayacağım. TYT matematik geometri ve dil bilgisine aynı anda start vermeyi düşünüyorum. Bazı öğrenciler ve oğuz usta gibi YouTube kanalları yazın Fen'e başlamayı önermiyor. Unutulacağını söylüyorlar o yüzden kararsız kaldım hedefim bir hayli yüksek sene boyunca evde olup sınava gömüleceğim o yüzden unutacağımı sanmıyorum ama eminde olamadım. Aranızda yüksek sıralama yapmışlar varsa cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.
Matematik temeline bağlı. Ortalama bir tyt matematik denemesinde geometri hariç kaç net çıkarırsın 30 üzerinden?

Evet ileride feni unutma olasılığı yüksek fakat şimdi çalışsanız bile bir temeliniz oluşur ve ileride tekrar için dönerseniz hemen hatırlarsınız.

Aslında her hafta tekrar yapabilirim ama bir zamandan sonra biyoloji ve kimya konuları toplanacağı için tekrar çok zaman alabilir. İlk 12 konu bitince netlerime bakıp duruma göre başlarım herhalde.

En fazla 1 ay sürer 15 nete çıkmanız. Ki unutma gibi bir şey olduğuna ben şahit olmadım evet ufak tefek unutuluyor ancak çok ufak tekrarla bile toparlanıyor. Unutma olamamasının sebebi zaten ilk dönem boyunca normal şartlarda en az haftada 1 tyt genel denemesi haftada 2 de tyt fen denemesi çözmeniz gerek. Fen dersleri konu çalışarak kolay kolay pekişmez veya akıla yatmaz. Ne kadar soru o kadar net artışı demek.

Şu an ise 10-15 arası. Aralık ayında kökünden salmıştım TYT'yi. Şöyle 1 ay falan çalışsam 15-20 arasına çekebilirim eskisi gibi.
Sizin eşit ağırlıktan derece yapıp yapmamanız en başta AYT Matematiğe bağlı. Eğer AYT Matematik yapamazsanız dereceyi unutun. (Hedef gerçekten yüksekse) AYT matematik de TYT matematiğe dayandığı için şu anda gününüzün %70-80'i matematik geometri ile geçmeli. TYT Fen de dahil diğer derslerin hepsi matematik olduktan sonra halledilecek dersler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı