TYT fene sıfırdan nasıl başlanmalı?

• Konuyu başlatan Few00
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 466
Pek iş görmez ama sadece elinizde bu varsa kullanabilirsiniz yine de her ders için ayrı soru bankası çözmek iyi olur.
Her ders var ama hocam içinde kalitesi kötü mü ondan mı iş görmez dediniz.

@k7llu matematik ve feni temelden halletmem gerekiyor hocam bu sene yks de 35 net yaptım sıfırdan başlamam gerek.

Son düzenleme:
Her ders var ama hocam içinde kalitesi kötü mü ondan mı iş görmez dediniz.

@k7llu matematik ve feni temelden halletmem gerekiyor hocam bu sene YKS de 35 net yaptım sıfırdan başlamam gerek.

Hocam kalitesi için değil de soru sayısı az olur diye dedim çünkü bazı konularda soru tarzları görmek ve çok fazla soru çözmek lazım oluyor örneğin biyolojide ki kalıtım konusu bunlara örnek.

Veya kimya için atom periyodik sistem de bunlara örnek.

TYT Fen'e 1 hafta çalıştım. 17-1 yaptım.

Biyoloji için Dr.Biyoloji izleyip not alıyordum. Sürekli dinlediğim ve not aldığım için bir vakit sonra denemelerde cevaplar da otomatik aklıma gelmeye başladı. Kaynak olarak Dr.Biyoloji soru bankası güzel. Onu alabilirsin. Farklı bir kaynak daha ararsan Palme biyolojiye bak. 3.kaynağa gerek yok.

Kimya için eğer dersler eğlenceli geçsin diyorsan Görkem Şahin, eğer kısa kısa anlatsın sonra soru çözümleriyle pekiştireyim dersen Ferrum. Kaynak olarak burada da Orbital yayınları ve Ferrum'un denemelerini al. 2.bir kaynak daha istersen Aydın yada Miray alabilirsin. İkisi aynı zaten.

Fizik işin ciddiye bindiği kısım. Burada Ertan Sinan Şahin'in ve Özcan Aykın'ın soru bankalarını tercih edeceğiz. Konu anlatımlarını ise yine Özcan Aykın'dan takip edeceğiz. Özcan hoca oldukça detaylı ve simülasyonlarla destekli anlattığı için anlamada herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

TYT Matematik kısmında Moz Akademiyi izleyebilirsin. Mahsun hocam benim 2 senede anlamadığım fonksiyonların tamamını 9 saatte bitirmeme vesile olmuştu. Kendisi oldukça profesyoneldir. Soruların 3-4 farklı yöntemle nasıl çözüleceğini de gösterir. Amacı öğrencinin bakış açısını genişleterek sadece Matematik'te değil, diğer branşlarda da öğrenim yolunu açmaktır. Bu konuda kendisine güvenebilirsin. Ara sıra hayata dair podcastler de dinliyor. Sıkıldığında açıp onlara da bakabilirsin. Kaynak olarak Moz Akademi TYT Video Ders Kitabı 1-2 alabilirsin. Kendi içinde bol örnekleri de var. Ama işi TYT olduğu için daha fazla soru tarzı görmen önemli. Bu nedenle Orjinal yahut Acil yayınları TYT Matematik soru bankalarından birini tercih edebilirsin.

TYT için 60 net istiyorsan burada Türkçe ve sosyalden de yaralanmamız gerekiyor.
Türkçe için Rüştü hocayı takip et. Çok kısa zamanlarda dil bilgisinden inanılmaz netler kazandırıyor. Paragraf da keza öyle. Kaynak olarak Rüştü hocanın 0'dan Paragraf ve Dil bilgisi kitaplarını almanı öneririm. Özellikle dil bilgisi kitabı önemli. Ona harcayacağın 15 saat sana sınavda en az 6-7 net olarak dönecek. Zaman verimi açısından açık ara en faydalı bölüm. Bunların dışında da anlama kabiliyetini geliştirmek için yapabileceğin çeşitli egzersizler var. Aşina olmadığın aksanların konuşmalarını dinlemek ve yorumlamak sana bu konuda kelimelerin yazılışına ve olay örgüsüne göre ne gibi anlamlarının daha baskın olacağını çok iyi öğretir. Ben bu taktiği İngilizce öğrenirken kullanmıştım.

Onun dışında sosyal konusunda pek bir taktik veremem sanırım. Ben sınavda 14-3 yaptım. Felsefe bu konuda en faydalısı olacaktır ama sadece müfredatla yetinmezsen matematik konusunda büyük faydasını görürsün. felsefe çalışmak, yorum kabiliyetini paragraf çözmekten daha iyi geliştirir, eğer iyi birisinden dinlersen. Bu konuda sana bir hoca değil de 'Portal' isimli kanalı önerebilirim. Kendisi bana olayların gerçek yüzünü nasıl görebileceğimi öğretti. Mesela popüler kültür köleleri'nin oynayanları zorbaladığı Genshin Impacti duymuşsundur. Aslında çok geniş alt metinleri ve yorumlanması gereken derin bir hikayesi var. Ve felsefe sayesinde bu hikayeyi öğrenebildiğim için zamanında 'keşke felsefe derslerini boşlamasydım' dediğim çok oldu, sadece bu oyun için değil; okuduğum kitaplar, arkadaşlarımla konuştuğum konular vs. giderek olgunlaştığımı direkt hissetmeye başladım. Bu oyunu örnek verdiğim için lütfen beni mastürbasyon bağımlısı bir ergen olarak düşünme.

AYT kısmında da bu dediklerimin benzerleri geçerli. Ama olur da onu da istersen ayrıca yazarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı