TYT fizik için Altuğ Güneş nasıldır?

Hocam herkes için farklı anlama olayı fiziği genelde fullüyorum konuyu hızlıca anlayıp soru görmedikten sonra Tesla'da anlatsa mantığını bir şey yapamazsın.

Herkes için farklı evet ama Özcan Aykın dediğinizin aksine çok somut anlatır, neredeyse her videosunda simülasyon olduğu için somutlaşıyor gözünüzde konular.

Üniversitede de bu şekilde işliyor. Hayatınızda hiçbir zaman görmeyeceğiniz problem de karşınızda olsa çözüyorsunuz. Fizikte kuvvetle alakalı 3-5 soru tipini öğrenince fizik öğrenmiş olmuyorsunuz. Hakaret amaçlı demiyorum ama köpeğinize ödül verince istediğiniz hareketi yapmasına benziyor. Soruları çözebilirsiniz fakat bir gün farklı bir tipte soru gelirse çözemezsiniz çünkü aslında olan olayı bilmiyorsunuz. Mantığı kavradıktan sonra 3-5 TYT/AYT tipi soru çözerseniz zaten zorlanmazsınız. Mevcut sınav sisteminde konuyu bilmenizin üzerine bir de soru tipini bilmeniz ve hızlı çözmeniz gerekiyor. O yüzden imkanınız varken hem mantığını anlamanız hem de sorusunu çözmeniz gerekli. TYT ve AYT konuları zaten basit. Mesela, optik ünitesinde özel ışınları ezberlemek yerine ışık/ışın mantığını anlarsanız bir özel ışını unuttuğunuzda yerini kendiniz bile bulabilirsiniz.

Kesinlikle ben işin mantığını bilmeden ezber yap demiyorum zaten.

Kesinlikle ben işin mantığını bilmeden ezber yap demiyorum zaten.
Bazı öğretmenler sadece soru tipi ezberletiyor, konuyu da anlatıp geçiyor. Işınların izlediği yolu niye izlediğini anlatan çok öğretmen yok mesela. O yüzden konuyu öğretip geçen de yetersiz. Üzerine sorgulatması ve ispat sunması gerekli.

Fizikte Newton için otobüs örneği bile sorgularsanız tüm yasayı anlamanıza sebep olabiliyor.

Siz hangi kanalı önerirsiniz? Veya direkt ne önerirsiniz?

Siz hangi kanalı önerirsiniz? Veya direkt ne önerirsiniz?
Hangi kanaldan baktığınız çok önemli değil. Konunun anlatılması tek başına yetmez. Konuyu anlayabilmeniz önemli. O yüzden Özcan Aykın gibi bir kanala bakabilirsiniz, soru çözümleri dahil izleyip siz de soru çözebilirsiniz. Konunun mantığını anlamadığınızı düşünüyorsanız kitaplara ve Khan Academy gibi ek kaynaklara/kanallara bakabilirsiniz. Size konuyu mantığıyla anlatan kimi bulursanız yeterli olacaktır. Konuyu dinleyince aklınızda soru işareti kalmamalı. O soru işaretini gidermelisiniz.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…