Sayısal TYT fizik soruları

syntaxis

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Merhaba, dershanedeki grup belirleme sınavımızın sonuçları belli oldu. Ama ben fizik testinin bir kısmının cevap anahtarının yanlış olduğunu düşünüyorum. Gerçi uzun süredir fizik çalışmıyorum, dershanede de eşit ağırlıkçılara fen derslerini vermiyorlar ama yine de bu kadar yanlışım çıkacağını düşünmüyorum. Cevap anahtarı yanlış değilse bile doğrularını öğrenmek istiyorum. Şu sorulara bir bakabilir misiniz? Cevap anahtarına göre cevapları sırasıyla 4. D, 5. E, 6. D, 7. D.
IMG_2409.jpeg
IMG_2410.jpeg

4. soru: İyi soru. Burada basınç hdg formülü ile bulunur. d ve g sabit. Normalde bu tarz grafikler basınç-zaman grafiği olur. Kap yukarı doğru daraldığı için sıvının yükselme hızı artar. Dolayısıyla basıncın artış hızı da artar yani eğim artar. Ancak burada BASINÇ-YÜKSEKLİK grafiği verilmiş. Basınç ve yükseklik doğru orantılıdır. Dolayısıyla A'nın doğru olduğunu düşünüyorum.

6. soru: Türkçesi de resmi de berbat bir soru. Anlaşılmıyor.

7.soru: Senin cevabın doğru gibi. Bir hinlik var mı soruda bilmiyorum.

4. soru: İyi soru. Burada basınç hdg formülü ile bulunur. D ve G sabit. Normalde bu tarz grafikler basınç-zaman grafiği olur. Kap yukarı doğru daraldığı için sıvının yükselme hızı artar. Dolayısıyla basıncın artış hızı da artar yani eğim artar. Ancak burada basınç-yükseklik grafiği verilmiş. Basınç ve yükseklik doğru orantılıdır. Dolayısıyla A'nın doğru olduğunu düşünüyorum.

6. soru: Türkçesi de resmi de berbat bir soru. Anlaşılmıyor.

7.soru: Senin cevabın doğru gibi. Bir hinlik var mı soruda bilmiyorum.

4. soruda yanlış düşünmüşsünüz hocam kabın tabanı yukarıya doğru daraldığı için musluğu ilk açtığımızda sıvı basıncının artması uzun sürecektir fakat sona yaklaştığımızda kabın üst kısmı daha dar olduğu için daha hızlı dolacaktır. Yani doğru cevap C şıkkı.

4. soruda yanlış düşünmüşsünüz hocam kabın tabanı yukarıya doğru daraldığı için musluğu ilk açtığımızda sıvı basıncının artması uzun sürecektir fakat sona yaklaştığımızda kabın üst kısmı daha dar olduğu için daha hızlı dolacaktır. Yani doğru cevap C şıkkı.
Ama grafikte zaman yok. Sadece yükseklik ve basınç ilişkisi var. Grafikte yükseklik yerine zaman yazsaydı sizin dediğiniz gibi olmaz mıydı?

Ayrıca başta söylediğiniz şey de benim söylediğim ile aynı.

Yani bu testin cevap anahtarı kesinlikle yanlış değil mi? Ona göre idareye ileteceğim.
4. soru için tek aklıma gelen şey "Kap tabanına yapılan sıvı basıncı" dememiş. Orada bir alicengiz olabilir mi diye düşünüyorum. Ancak o zaman neresi olduğunu nasıl bileceğiz?

Ya da yükseklikten kastı kap yüksekliği falan mı?

Zaten şu düşüncelerimiz bile sorunun saçmalığını gösteriyor. Bomboş bir test gerçekten.

Ayrıca başta söylediğiniz şey de benim söylediğim ile aynı.

4. soru için tek aklıma gelen şey "kap tabanına yapılan sıvı basıncı" dememiş. Orada bir alicengiz olabilir mi diye düşünüyorum. Ancak o zaman neresi olduğunu nasıl bileceğiz?

Ya da yükseklikten kastı kap yüksekliği falan mı?

Zaten şu düşüncelerimiz bile sorunun saçmalığını gösteriyor. Bomboş bir test gerçekten.

Kesinlikle dile getirecektimde uğraşmak istemedim, sıvı basıncı ee nereye göre, bir referans olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı