Cevap D, K lambası pilin direkt olarak tüm voltajına maruz kalır ve L lambası K lambasından geçen akımın bir kısmını alır. Bu durumun sonucunda da K lambasının daha parlak ışık vermesine ve pilden daha fazla akım çekilmesine neden olur? II. Seçeneğin yanlış olma sebebi ise L ve M lambaları aynı parlaklıkta ışık vermez. L lambası K lambasından daha az parlak ışık verir.
L pilin yerine geçiyor, pil de L lambasının yerine.Şahsen L lambasını nereye koymuş onu anlayamadım.
L pilin yerine geçiyor, pil de l lambasının yerine.
Cevap D, K lambası pilin direkt olarak tüm voltajına maruz kalır ve L lambası K lambasından geçen akımın bir kısmını alır. Bu durumun sonucunda da K lambasının daha parlak ışık vermesine ve pilden daha fazla akım çekilmesine neden olur? II. Seçeneğin yanlış olma sebebi ise L ve M lambaları aynı parlaklıkta ışık vermez. L lambası K lambasından daha az parlak ışık verir.
C.
K lambasi paralelden seri bagli duruma gectigi icin daha parlak isik verir.
L ve M lambalari paralel duruma gececegi icin esit isik verirler.
Pile seri bagli lamba sayisi artacagi icin cekilen akim azalir.
L ile m paralel bagli oluyor, bu durumda esit isik verirler. Ayrica 3. oncul neden dogru?
Aslında evet seri bağlantıda akım her daim düşüyor. Çünkü pile seri bağlı lamba sayısı arttıkça devreden geçen toplam direnç de artar, ohm kanununa göre (V=I*R), voltaj sabit olduğunda direnç arttıkça akım azalır. Bu yüzden de pile seri bağlı lamba sayısı arttıkça çekilen akım da azalıyor. Sorunun çok üstünde durmamıştım durunca fark ettim cevap dediğiniz gibi C.C.
K lambasi paralelden seri bagli duruma gectigi icin daha parlak isik verir.
L ve M lambalari paralel duruma gececegi icin esit isik verirler.
Pile seri bagli lamba sayisi artacagi icin cekilen akim azalir.
L ile m paralel bagli oluyor, bu durumda esit isik verirler. Ayrica 3. oncul neden dogru?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.