TYT geometri için bilinmesi gereken matematik konusu var mı?

keitel

Femtopat
Daha fazla  
Geometri ve matematiği beraber götürmek istiyorum da geometri için bilmem gereken konu var mı? Yoksa belli bir konudan sonra mi başlamalıyım? Bilen arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Teşekkürler simdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geometri ve matematiği beraber götürmek istiyorum da geometri için bilmem gereken konu var mı? Yoksa belli bir konudan sonra mi başlamalıyım? Bilen arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Teşekkürler simdiden.

Hocam geometride üçgen bilgisi çok önemli üçgen bilinmeden neredeyse soruların 10/8'i çözülmez ona bir bakın derim.

1. dereceden denklemler ve oran orantı olabilir. 1. dereceden denklemler üçgende açıda, oran orantı eşlik benzerlikte sık kullanılıyor.

Hocam geometride üçgen bilgisi çok önemli üçgen bilinmeden neredeyse soruların 10/8'i çözülmez ona bir bakın derim.
Üçgen ve matematiğin belirttiğiniz şekilde bağlantısı yok. Ayrıca 10/8 değil 8/10 demeniz gerekiyor.

Hocam tektuk karekok uslu sayılar vs bılırsenız rahat edersınız geometrıde genel olarak gorme ısı gerısı yapılıyor bır de oran orantı bılırsenız ıyı olur onun dısında bir şey yok hatta bu konuları calısmanızada gerek yok halledersınız

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı