TYT için hangi kaynaklar alınmalı?

BnHasan

Hectopat
12.sınıfa geçmeden yazın TYT'yi halletmeye çalışıyorum.
Fen bölümleri için TYT kaynağı bakıyorum normalde 345 alacaktım ama zor diyenler var.
Temel seviyedeyim hangi kaynağı almalıyım?
Ayrıca matematik için mert hocanın kitabını alacağım. Alınır mı sizce?

Matematikte Eyüp B./Mert Hoca/Soner Akıncı/Barış Kahvecioğlu/Matematiğin Fatihi hocalarımın dışına çıkma. Kaynak olarak 345 ve Orijinal soru bankalarına bak.
Geometri için Ağustos başında Eyüp B. kamp başlatıyor ona bak.
Türkçe: Rüştü Hoca/Kadir Gümüş, kaynak olarak Hız ve Renk Paragraf+0 Risk+3D Dil bilgisi+yazdığım 2 hocadan birisinin kamp kitabı.
Sosyal için kampa gerek yok. Sadece deneme çöz geç.
Fizik: Altuğ Güneş tek geçerim. Fizikte ne derse onu yap.
Kimya: Ferrum+ Orbital soru bankası.
Biyoloji: Dr.Biyoloji+Biyotik soru bankası.
Fende konuların bitmeye yakın deneme bas, Her derste konuların yarıya yaklaştığında TYT genel denemelerini ÖSYM sınav sesini açarak çöz. Yayın olarak başlangıç için Bilgi Sarmal, devamına 345-3D ve Özdebir yapabilirsin.
Bu arada EA isen kesinlikle TYT'yi yazın bitirmeni öneririm ve de 11.sınıf matematiği iyice tekrar etmen lazım. Kalan sürede edebiyatı bitirirsin.
SAY isen 11 tekrarını çok iyi yapıp TYT tekrarları yapacaksın. Ayrıca konu eksiğine bakmaksızın TYT Genel denemeleri çözerek eksik konuların için soru çözüm videoları izlemelisin.

345 kolay orta zor seviye olarak gidiyor. Bakabilirsiniz ama önden bir inceleyin derim. Mert Hoca kitabını alan bir arkadaşım pek memnun kalmadı illa kampı izleyeceğim diyorsanız alabilirsiniz.
2024 soru bankası cidden rezaletti. Aldıktan 3-5 gün sonra attım dolaba kenarda duruyordu ve halen duruyor.
Mezuna kalırsam ilk satacağım kitap o olur muhtemelen.

@555108 hocam bayağı detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Sayısalım biyolojide dediğiniz kitabı arkadaşım da öneriyordu. 345 matematik alasım var ama bir tık zor gelir diye korkuyorum.
Geometriye TYT matematikle aynı anda mı başlamalıyım?

@555108 hocam bayağı detaylı yazmışsınız teşekkür ederim. Sayısalım biyolojide dediğiniz kitabı arkadaşım da öneriyordu. 345 matematik alasım var ama bir tık zor gelir diye korkuyorum.
Geometriye TYT matematikle aynı anda mı başlamalıyım?
Geometri disiplin işidir. O disiplini oturtamam derseniz başlayıp unutma ihtimaliniz yüksek.
345 kolay-orta-zor şeklinde gittiği için sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı