TYT için kitap önerileri

Zetrise

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba çalışmaya kararlıyım. 11. sınıfa geçtim, ancak hangi kaynakları alacağımı bilmiyorum. 9-10 konularını pek hatırlamıyorum. Yani bana her dersten TYT için kolay orta zor kitap önerir misiniz? Kolay derken kolay orta arası olsun 11. sınıfa da çalışacağım için pek fazla kitapla uğraşmak zor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
11 de Yks çalışmak çok mantıksız. Kazanım ağırlıklı çalış onları da Meb'in kendi sitesinde ki materyalleri çöz. 11 de yks çalışmak zaman kaybından başka bir şey değil. 12.sınıfta bile tyt yi 3 kez bitirdiğimi hatırlıyorum ben. 2 ay sonra unutuyosun zaten otomatik.

@Wartuse Neyi beğenemediniz hocam gençlerimizin 8 ayda bile hayli hayli halledebileceği bir sınavı koskoca 2 yıla sığdırıp lise hayatlarını çalmaya teşvik etmemiş olmam mı zorunuza gitti?

TYT fazlasıyla kolay unutuluyor devamlı deneme çözmediğin sürecede istersen 3 kitap bitir netlerin bir yerden sonra artmaz 11. sınıf 12. sınıftan çok daha ağır bir müfredata sahip TYT için ekstra bir vaktiniz olmayacak günlük paragraf problem geometriden 20'şer soru çözmeniz bile sizi ileri taşır. Problem için kafa dengi, şenol hoca iyidir, geometri karekök 0 veya geometrinin ilacı, paragraf sorularını rahat çözüyorsanız Bilgi Sarmal ile başlayabilirsiniz.

11 de Yks çalışmak çok mantıksız. Kazanım ağırlıklı çalış onları da Meb'in kendi sitesinde ki materyalleri çöz. 11 de yks çalışmak zaman kaybından başka bir şey değil. 12.sınıfta bile tyt yi 3 kez bitirdiğimi hatırlıyorum ben. 2 ay sonra unutuyosun zaten otomatik.

@Wartuse Neyi beğenemediniz hocam gençlerimizin 8 ayda bile hayli hayli halledebileceği bir sınavı koskoca 2 yıla sığdırıp lise hayatlarını çalmaya teşvik etmemiş olmam mı zorunuza gitti?
Herkes o denli tecrübeli olamayabilir. 11 de başlamak çalışmayı bilmeyen biri için çok mantıklı.

11 de YKS çalışmak çok mantıksız. Kazanım ağırlıklı çalış onları da MEB'in kendi sitesinde ki materyalleri çöz. 11 de YKS çalışmak zaman kaybından başka bir şey değil. 12.sınıfta bile TYT'yi 3 kez bitirdiğimi hatırlıyorum ben. 2 ay sonra unutuyosun zaten otomatik.

@Wartuse neyi beğenemediniz hocam gençlerimizin 8 ayda bile hayli hayli halledebileceği bir sınavı koskoca 2 yıla sığdırıp lise hayatlarını çalmaya teşvik etmemiş olmam mı zorunuza gitti?

11 de YKS çalışmak çok mantıksız dediniz beğenmedim.

TYT fazlasıyla kolay unutuluyor devamlı deneme çözmediğin sürecede istersen 3 kitap bitir netlerin bir yerden sonra artmaz 11. sınıf 12. sınıftan çok daha ağır bir müfredata sahip TYT için ekstra bir vaktiniz olmayacak günlük paragraf problem geometriden 20'şer soru çözmeniz bile sizi ileri taşır.
Aynen bundan bahsediyorum. Zaten OBP işi başlı başına büyük önem arz ederken en zor müfredatın olduğu senede birde tyt çalışmaya çalışmak mı? Başıma taş yağacak yeminle.Koca sene sistemlerin hepsini ezberlesen ona bile dua etmek lazım.

Herkes o denli tecrübeli olamayabilir. 11 de başlamak çalışmayı bilmeyen biri için çok mantıklı.
Ayt müfredatı ile uğraşırken birde tyt bitirmeye çalışıp Obp yi pert etmek daha mı mantıklı yani?

Hocalarım bende şöyle bir problem var;Ben 9-10 konularını nerdeyse bilmiyorum.Sayısala gidiyorum bu sene.9-10 mat,fen,edebiyat sınavlarına son gün çalışarak 50 80 arası alıyordum.Unuttum zaten çoğunlukla 9-10 konularını.Bunları tatile nasıl sığdırabilirimki?

Aynen bundan bahsediyorum. Zaten OBP işi başlı başına büyük önem arz ederken en zor müfredatın olduğu senede bir de TYT çalışmaya çalışmak mı? Başıma taş yağacak yeminle. Koca sene sistemlerin hepsini ezberlesen ona bile dua etmek lazım.

AYT müfredatı ile uğraşırken bir de TYT bitirmeye çalışıp OBP'yi pert etmek daha mı mantıklı yani?

Olay şu sen demişsinki dümdüz YKS çalışmak mantıksız TYT'yi zaten hatırlayamaz buna katılıyoruz AYT neden çalışmasın ki. Zaten 11. sınıf bu arkadaş AYT'ye çalışıyor hazırlanıyor :D

Hocalarım bende şöyle bir problem var;Ben 9-10 konularını nerdeyse bilmiyorum.Sayısala gidiyorum bu sene.9-10 mat,fen,edebiyat sınavlarına son gün çalışarak 50 80 arası alıyordum.Unuttum zaten çoğunlukla 9-10 konularını.Bunları tatile nasıl sığdırabilirimki?
11 de 11 derslerine bak o zaman zaten yksde de işine yarayacak. Yazın tyt başlayabilirsin zorlanırsan.

Ayt müfredatı ile uğraşırken birde tyt bitirmeye çalışıp Obp yi pert etmek daha mı mantıklı yani?
Okul zaten yavaş ilerliyor Trigonometri neredeyse 1 dönemde bitiyor bence de aşırı fazla çalışmasına gerek yok ama düzenli bir şekilde çalışıp geometri, paragraf, problem, sosyal gibi konuları rahatça halledebilir. Zaten öyle bir zorlukta yok yani TYT çalışacak diye OBP yi pert etmek ne demek, bu arkadaş sadece TYT çalışıp 11e hiç bakmayacak mı?😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı