TYT için kitap önerisi

bayram.celik1

Picopat
Merhaba. YKS 2026 ya gireceğim. 12. sınıfım meslek lisesi bilişim öğrencisiyim. Pazartesi Salı Çarşamba stajdayım, Perşembe Cuma okuldayım.
Sadece TYT'ye gireceğim. 2 yıllık okuyup KPSS'ye girmeyi falan düşünüyorum. Hala çalışmaya başlamadım. Millet TYT'yi bitirdi AYT'ye başladı resmen.

Abim 2023 de YKS'ye girdi. Ondan kalma bir sürü kitap var. Onlardan da yararlanacağım. İçinde deli gibi not var. Ama Türkçe ve Matematik için yeni kitaplar alacağım tabii ki.

Türkçe için Benim Hocam TYT Türkçe kampını aldım. Şuan sadece konu anlatımı aldım. Soru bankası alacağım. Ancak benim hocam soru bankasının yanına paragraf kitabı alacağım. Ablam bol bol paragraf çöz dedi.

Matematik için Bıyıklı Matematik önerdi. Matematikten şuan hiçbir kaynak almadım. Siz ne önerirsiniz? Soru bankası var ablamdan kalma şuan TYT matematik kampı kitabı lazım bir hocanın. Bıyıklı matematik iyi midir?

Ayrıca coğrafya için coğrafyanın kodları, tarih için sosyal kale önerdi. Coğrafyanın kodlarının PDF var kitap almayacağım ama soru bankası lazım Coğrafyaya.
Tarih için de PDF var soru bankası lazım.

Felsefe, kimya, biyoloji, fizik derslerini öteledim. Şuan bunları alacağım.

Şu an lazım olanlar;

1- Türkçe soru bankası ve paragraf.
2- TYT Matematik kamp kitabı. Bir hocanın kitabı.
3- Coğrafya soru bankası.
4- Tarih soru bankası.

Türkçe soru bankası yerine dil bilgisi + paragraf kitabı alın derim ben.
Sosyal için de direkt 345 in 1 ayda sosyal kitabını ya da apoteminin sosyal soru bankasını almanızı öneririm. Özel tarih veya coğrafya için soru bankasına gerek olduğunu düşünmüyorum.

Türkçe soru bankası yerine dil bilgisi + paragraf kitabı alın derim ben.
Sosyal için de direkt 345 in 1 ayda sosyal kitabını ya da apoteminin sosyal soru bankasını almanızı öneririm. Özel tarih veya coğrafya için soru bankasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
Fen için ne önerirsiniz? Ayrı ayrı mı alsam onu da?

@bayram.celik1 bu tercih meselesi, sosyale göre daha fazla çalışma gerektiriyor fen dersleri bana kalırsa. Çok önemsemiyorsanız kritik konuları anlatan hocalae oluyor onları takip edebilirsiniz, fakat ayrı ayrı çözülmesi taraftarıyım normalde. Sadece TYT’den girecekseniz matematiğe yoğunlaşmak için dediğimi yapabilirsiniz.

@bayram.celik1 bu tercih meselesi, sosyale göre daha fazla çalışma gerektiriyor fen dersleri bana kalırsa. Çok önemsemiyorsanız kritik konuları anlatan hocalae oluyor onları takip edebilirsiniz, fakat ayrı ayrı çözülmesi taraftarıyım normalde. Sadece TYT’den girecekseniz matematiğe yoğunlaşmak için dediğimi yapabilirsiniz.
Matematikte hangi hocadan çalıştınız? Abim Bıyıklı matematik önerdi çok tavsiye etti. Bazıları Mert hoca rehber matematik falan da diyor.

@bayram.celik1 tamamen kişiye kalmış bir durum bu, açın aynı konuyu farklı hocalardan izleyin. Hangisinin anlatış şeklini beğeniyorsanız ondan ilerleyin, geçen sene eyüp hocadan ilerlemiştim bu sene tekrar aynı soruları görmemek için mert hocadan izliyorum şu anda.
Hocam mert hocaya baktım, biraz ciddi anlatıyor. Şuan bana en samimi gelen bıyıklı matematik :D
Bıyıklı matematikten devam edeceğim.
Türkçe için ne önerirsiniz? Abim benim hocam önermişti.

@bayram.celik1 Türkçe netleri denemelerle toparlanıyor, konu dinlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Seçtiğiniz bir hocadan dil bilgisi kampını bitirip rutin paragraf çözdükten sonra netler artıyor zaten. Kampın yanına dil bilgisi kitabı alıp halledersiniz, sonrası denemeyle ilerliyor zaten. Paragraf için tek kitabın yetmeyeceğini düşünüyorsanız ikinci bir kitap da alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı