TYT için kurs mu evden çalışmak mı?

Bu sene 11. sınıfım ve TYT konularının işleneceği bir kursa da gitmeyi planlıyordum. Kurs 8.30'dan 13.30'a kadar cumartesi ve pazar günleri olacak. Düşünüyorum da hafta içi okul hafta sonu kurs çok yorucu olur mu? Ayrıca kurs ve evden çalışmanın ne gibi artı ve eksileri var. Sizce evden mi çalışmalıyım kursa mı gitmeliyim. Yorumlarınızı bekliyorum.

YKS sürecinde hep evden çalışmıştım. Dershaneye ve kurslara gitmek bana hep hem mantıksız hem zaman kaybı olarak gelmişti. Tabii burada senin alanın da önemli. Eğer kendini disiplinli bir şekilde çalıştırabilirsen evden çalışmak çok daha mantıklı bir seçenek olur. Öte yandan eğer kursların etkili olacağını düşünüyorsan onları da tercih edebilirsin.

Bu sene 11. sınıfım ve TYT konularının işleneceği bir kursa da gitmeyi planlıyordum. Kurs 8.30'dan 13.30'a kadar cumartesi ve pazar günleri olacak. Düşünüyorum da hafta içi okul hafta sonu kurs çok yorucu olur mu? Ayrıca kurs ve evden çalışmanın ne gibi artı ve eksileri var. Sizce evden mi çalışmalıyım kursa mı gitmeliyim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu sana bağlı bir durum. Kendini kontrol edebiliyorsan evde verimli olur. Bana göre hem maddi olarak hem de fiziksel olarak ev daha mantıklı geliyor. Ancak ben kendimi kontrol edemeyip bilgisayarda bulurum diyorsan kursu tercih edebilirsin.

Kendimi kontrol edebileceğimi düşünüyorum. Benim asıl kafama takılan soru hocanın kursta bana ekstra bir şey katıp katmayacağı. Biraz kursun işleyişinden bahsedeyim. Kimya konu anlatımlı çap kitabını kullanacağımızı söyledi evde çalışırsam kendim o kitaptan ilerlemeyi düşünüyorum. Biyoloji de biyoloji portalının notlarından işleyecek dersi, yine aynı şekilde kendim notları okursam hocanın anlatmasıyla bir fark olur mu arada? Öğrenilen bilgi değişiklik gösterir mi? Matematik dersinde hoca, konu anlatımında ziyade soru çözüyor ki bu evde yapılabilecek bir şey. Fiziği de YouTube tan vs. halledebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca etki eder mi bilmiyorum ama sayısal öğrencisiyim.

Kendimi kontrol edebileceğimi düşünüyorum. Benim asıl kafama takılan soru hocanın kursta bana ekstra bir şey katıp katmayacağı. Biraz kursun işleyişinden bahsedeyim. Kimya konu anlatımlı çap kitabını kullanacağımızı söyledi evde çalışırsam kendim o kitaptan ilerlemeyi düşünüyorum. Biyoloji de biyoloji portalının notlarından işleyecek dersi, yine aynı şekilde kendim notları okursam hocanın anlatmasıyla bir fark olur mu arada? Öğrenilen bilgi değişiklik gösterir mi? Matematik dersinde hoca, konu anlatımında ziyade soru çözüyor ki bu evde yapılabilecek bir şey. Fiziği de YouTube tan vs. halledebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca etki eder mi bilmiyorum ama sayısal öğrencisiyim.
Ben bu yıl sınava 3 gün okul 2 gün staja girerek hazırlandım. 716K sıralama yaptım sayısalda. Ben meslek lisesi öğrencisiyim haftada 5 gün ölü zamanım vardı kütüphaneye gidip hafta sonları çalışıp yaptım 716K'yı o yüzden dershanenin size ders anlatımı falan katacağını sanmıyorum. Önemli olan masada oturup videoları izledikten sonra bolca soru çözmek.

Şimdi şöyle anlatayım, notları okumanın yanı sıra Youtube üzerinden birkaç eğitimciyi de takip ederseniz pek bir fark oluşmayacak. Birinin size bir konuyu anlatması ile sadece okuyup geçmek arasında çok fark var. Bu yüzden ev çalışmanızı Youtube eğitimcileri ile desteklerseniz kurstan bile daha çok verim alırsınız.

Şimdi şöyle anlatayım, notları okumanın yanı sıra YouTube üzerinden birkaç eğitimciyi de takip ederseniz pek bir fark oluşmayacak. Birinin size bir konuyu anlatması ile sadece okuyup geçmek arasında çok fark var. Bu yüzden ev çalışmanızı YouTube eğitimcileri ile desteklerseniz kurstan bile daha çok verim alırsınız.

Temelim az çok var. TYT denemelerinde ortalama 75-80 net yapıyorum. EBA destek hakkında ne düşünüyorsunuz. Oradan ilerlemeyi planlıyorum.

Temelim az çok var. TYT denemelerinde ortalama 75-80 net yapıyorum. EBA destek hakkında ne düşünüyorsunuz. Oradan ilerlemeyi planlıyorum.
EBA destekten konuları takip ederek notları okur, youtube öğretmenleri ile destekler ve soru çözerseniz büyük ilerleme sağlayabilirsiniz fakat bence sadece EBA destek ile yetinmeyin birçok öğretmenden faydalanmaya çalışın.

TYT denemelerinde 75-80 ile başlamak üstelik 11. sınıfta bu netlere ulaşmak hafife alınacak bir şey değil. Temeliniz var ise ve evde ders çalışabiliyorsanız evden çalışın çünkü etrafınızdaki insanlar sizi yavaşlatabilir. 12. sınıfın geçiş yazında özel ders almayı planlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı