TYT kaç ayda biter?

Cilginsoru

Yoctopat
Daha fazla  
Selam. Bu tarz sorulara sıklıkla rastlıyorum fakat benimki biraz ayrıcalıklı.
Ben Almanya'da okudum ve Türkiye'de iki senelik bir MYO yazılmak istiyorum. TYT dersleri anladığım kadar bizim yurt dışında gördüğümüz derslerden farklı. Bir de benim hiç ders olarak görmediğim Türkçe dersi var. Tabii Türkçeyi bilmiyorum ama sınav manasında değil. Sizce TYT çalışma süreci benim kaç ayımı alır?

Günde kaç saat çalışmana, temeline, bir konuyu ne kadar hızlı öğrendiğine, çalışmandaki verimine, çalıştığın ortama ve çalışma isteğine kadar 1001 türlü şeye bağlı ne kadar sürede biteceği. Kimisi çok ağır speedrun atar günde 12 saat çalışır 1 ayda konu falan bırakmaz, kimisi yks gelir halen konu eksiği olur. Sen yapabileceğinin en iyisi kadar çalışmaya bak. Buradan kimse sana net bir süre veremez.

Sadece TYT'ye gireceksiniz anlaşılan, AYT derdi olmadığı için sınav gelene kadar bu alana çalışırsanız çok rahat yapabilirsiniz. Temel matematik ve problem becerisi yetiyor. Türkçe için ise paragraf en çok çıkan soru tipi (genelde en az 22 tane çıkar) bunların dışında kolay olan konular var noktalama işaretleri, cümlede anlam, sözcükte anlam gibi. Dil bilgisi konuları için ise Youtube üzerinden derslere bakabilirsiniz onlar da çok zor değil mesela fiilimsi konusu gayet kolaydır. Burada net bir süre vermek çok zor ama TYT için puan veya net arttırmak çok kolay. 200 küsür gün kalmış TYT için yeter de artar bile. Diğer dersleri de boşlamayın onlar da çok kolay net getiriyor (coğrafya-tarih-fizik-kimya-biyoloji).

Evet AYT yok. Göz dağı oluştuda çok kişi türkçenin baya zor olduğunu söylemiş. Tabii 60 65 net olsada yeter bana. Lise diplomamı alalı aradan iki sene geçti çok şeyde uçtu gitti gibime geliyor kafamdan. Olur bencede çok iyi hocalar var youtube da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…