Sayısal TYT kimya sorusu

The Victor

Hectopat
Hocam, ilk yaptığımda e dedim, cevap anahtarı a dedi. İkinci yapışımda C dedim. Sonra yapay zekaya sordum o da D dedi. Biraz da sizin fikrinizi almak istedim.
Soruyu bırakıyorum;

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence cevap E, çünkü bir karışıma bu çok derişik diyemeyiz. Mesela şekerli kahve çok derişik diyemeyiz ama şekerli çay şekerli kahveye göre daha seyreltik diyebiliriz zaten 2 ve 3 doğru.

cevap anahtarı nasıl A demiş ya

Cevap net C

Şimdi 1. bardağada çözeltici atsan bi farkı olmazki çünkü zaten 1. bardaktaki şeker tamamen karışmış o yüzden A.

Cevap A seçeneği.
Öncül I doğru
derişik ve seyreltik kavramları çözeltiden çözeltiye değişir.
Öncül II yanlış eğer bir çözelti doymuşsa içinde 5 kilo şekerde çözseniz aynı derişim oranında kalacaktır.
Öncül III yanlış bir çözeltiye çözücü ilave edilirse ve bu miktar yeterli değilse çözelti derişik olarak kalabilir. Kesinlikle doğru diyemeyiz.

1 kesin doğru. Bu iki kavram karşılaştırma ifadeleridir. Bir çözelti direkt derişik diye ifade edilemez.
2 ise yanlış. Her zaman derişik olması için çözünen fazla olması gerek değil. Çözücü az olursa da derişik olunabilir.
3.'de ise ne anlatmak istediğini bu saatte pek anlayamadım. Dediği şey doğru eğer çözücü eklenmeden öncekine göre kıyaslıyorsa evet seyreltik olur. Fakat muhtemelen bu da yanlış sayılacaktır zira soru bu öncül ile alakalı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…