TYT konularını anlamamak

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
Videoyu sürekli izliyorum ama bir türlü anlayamıyorum. Mert Hoca’nın TYT kampını takip ediyorum; hocanın çok hızlı anlattığını düşünüyorum. Sorunun kendimde olduğunu hissediyorum. İzliyorum, izliyorum ama yine de anlamıyorum. Anlasam bile kitabı açtığımda soruları çözemiyorum.

Farklı hocalardan dinlemeyi dene. Eğer hala anlamıyorsan muhtemelen o konudan önceki konularda eksiğin vardır. Matematikte çoğu konu birbirini takip eder. Mesela çarpanlara ayırma bilmeden 2. dereceden denklem yapamazsın. İşlediğin konuları gözden geçir.

Muhtemelen anlatış tarzına ayak uyduramıyorsun, takip edemiyorsun. Başka hocaları denemen daha sağlıklı olur.

Sayı kümelerini izledim anladım mi anlamadım mi bilemiyorum pozitif ve negatif sayılarda kafam karışıyor bu kaçıncı izleyisim hatırlamıyorum.

Sayı kümelerini izledim anladım mi anlamadım mi bilemiyorum pozitif ve negatif sayılarda kafam karışıyor bu kaçıncı izleyisim hatırlamıyorum.
Rehber Matematiğin TYT kampıda fena değildi. Ben kendisini dinlediğimde konuları iyice anlamıştım fonksiyonları falan. Yukardaki arkadaşlarında dediği gibi farklı hocalara bakmak daha iyi olur her hocanın anlatış tarzı farklı oluyor.

Aynı his bende de oluyordu. Ben de aynı senin gibi geçen sene sıfırdan başlamıştım çalışmaya. İşi disipline oturttuktan sonra gerisi geliyor. Planlı, programlı ilerle, hocaların ne anlattığını gerçekten anlamaya çalış, düzgün bir kaynaktan da işlediğin konuların sorusunu çöz.

Yok hocam olmuyor en büyük motivasyonum konuyu anlayıp soruları çözebilmek ama yapamayınca ne moral ne motivasyon kalıyor ortaokuldan matematiği kaçırdım 1 aydır temel atmakla uğraştım hala anlamıyorum boşuna çalıştım bana göre değil matematik

Mızmızlanman hayır yapamıyorum diye sızlanman kimin umrunda? Sonuçlarına kim katlanacak? Oturup paşa paşa anlayana kadar çalışacaksın dostum gerekirse 1 ayda anlamadığını tek gecede anlamaya çalışacaksın ama en azından senenin sonu geldiğinde çalıştım diyeceksin. Başaramasan bile "Pes ettim" demekten yüzlerce kat daha huzur verici olacaktır emin ol.

1x te mi seyrediyorsun yoksa 2x te mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…