TYT konularını bitirdikten sonra ne yapmalıyım?

Hocam en kötü Ekim'in sonları Kasım'ın başları gibi başlarsanız iyi olur. TYT'ye odaklanmaya çalışın çünkü bu netler TYT'de ciddi eksikliğinizin olduğunu gösteriyor.

Aslında TYT'de matematik problemlerini yapmakta biraz zorlanıyorum diyebilirim bu yüzden matematik netlerim de 12 civarında.

Aslında TYT'de matematik problemlerini yapmakta biraz zorlanıyorum diyebilirim bu yüzden matematik netlerim de 12 civarında.

Ve de geometriye hiç başlamadım.

AYT'ye ne zaman başlamalıyım?
TYT'deki soru bankalarını bitir, ondan sonra AYT'ye geçersin. En geç ekimin başları gibi geçsen iyi olabilir. AYT konu çalışırken TYT'de deneme çözüp nerelerde eksiğin varsa bir yandan onları tamamlarsın.

AYT için şu an erken, TYT'ye yoğunlaşmaya devam et şimdilik. TYT'ye hazırlanmak zaten çalışılıp biten bir sınav türü değil. Sürekli soru çözmen lazım ki gelişimin sürsün. Şimdi netlerin düşük olabilir, ama sakın böyle diye TYT'yi bırakıp AYT'ye başlama bir daha toparlaman zor olur. AYT'ye Ocak gibi başlasan dahi halledebilirsin, eğer TYT netlerin toparlanırsa AYT'ye erken başlaman da bir opsiyon tabii ki.

Önce elindeki test kitaplarını temizleyip ardından şubat ayına kadar haftada en az 1'er tane TYT denemesi çözmen ve yanlışlarını güzelce kontrol edip eksik bırakmaman yeterli olacaktır. Şubat ayından sonra isteğine göre TYT deneme sayısını artırabilirsin. Ama en önemlisi hiçbir zaman TYT için AYT'yi boşlama.

Söylediklerinize göre kafamda bir plan oluşturdum. İlk önce TYT konularını tam bitirmedim bunları tamamlayıp daha sonra 1 veya 1,5 ayda bütün derslerden sadece soru bankası temizleyip eksik olduğum yerleri tamamlayıp TYT adına branş denemelerine geçeceğim kasım aralık gibi AYT'ye başlayıp arkadan da TYT branş denemelerini devam ettireceğim ve bütün süreçte haftada 1 TYT denemesi yapacağım. Deneme analizlerime göre de TYT netlerimi yükselteceğim. Ama biliyorsunuz ki TYT de bir önemli şey daha var geometri bunu nasıl halletmeliyim geometri de nasıl uzman olabilirim?

Ya da ne zaman geometriye başlamalıyım?

Gayet güzel bir plan bu plana göre programlı şekilde ilerlersen şubat ayına doğru 90-100 netler gelmeye dahi başlayabilir. Geometri adına da sana tek önereceğim şey, YouTube'dan konu anlatımı izlemekten ziyade her geometri konusunun temelini kavrayıp direk soru çözmeye başlaman. İlk önce bilgi sarmal gibi bir tık daha kolay kaynaklardan başlayıp her konuyla ilgili olan bölümleri bitirmen en sağlıklısı olacaktır. Ama en önemli husus soruları çözerken ben bunu çözemem ya da bunun sonucu nasıl çıkacak demekten ziyade önce kafanda şekli yorumlayıp ardından bildiğin kuralları ve formülleri uygulaman lazım ki soru gördüğünde duraksamak yerine işlem yapmaya başlayabilesin. Soruları ne kadar öz güvenli çözersen o kadar doğru ve hızlı şekilde bulursun. Çünkü geometri yorumlama ve sonucu görebilme yeteneğine dayalı bir bölüm. Her gün azar azar da olsa çözmeye çalış. Bu süreklilik sana belli bir vakit sonra soruyu gözünle dahi çözebilme yetisi kazandırabilir. Ama tekrardan söylüyorum en önemli kısım özgüvenli şekilde çözmek bu benim düşündüğüm yöntemle çıkmaz diye düşünme senin yöntemin direk sonucu vermese bile sonuca ulaşmana kesinlikle fayda sağlar.

Şu an orta seviye kaynak mı çözmeliyim veya benim için önerebileceğiniz beni geliştirecek her dersten bir kaynak öneriniz var mı? Gerçekten çok teşekkür ederim sağ olun.

Şu an orta seviye kaynak mı çözmeliyim veya benim için önerebileceğiniz beni geliştirecek her dersten bir kaynak öneriniz var mı? Gerçekten çok teşekkür ederim sağ olun.

Aynen şu an bence orta seviye kaynaklar çöz. İlerledikçe orijinal, acil, apotemi vesaire kullanmaya başlarsın. Şu anlık 345 yayınları gayet işini görecektir. Ama sonradan AYT ve TYT matematik adına kesinlikle orijinal yayınlarını çöz. Çünkü sorularının zorluğu ve kalitesi ile farklı bir bakış açısı kazandıracaktır. Bu arada rica ederim kolay gelsin iyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…