TYT matematiğe Mert Hoca'nın Video Defteri ile çalışma

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben Mert Hoca'nın TYT matematik için video ders kitabını aldım ve tekrarlarımı oradan yapıyorum fakat aklıma bir soru takıldı. Her konu için neredeyse 40 50 soru çözüyoruz ve ben bunların her birini tekrar çözmeye çalışsam bayağı zaman gidecek. Öbür derslere vakit kalmayacak. Video sonunda hocanın işaretlediği sorulardan tekrar yapsam bir sorun olur mu? Kitap ile ilgili bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim. İyi günler.

Tekrar yapıyorsan hızlandırılmış kamp var diye biliyorum hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten yıldız attığı sorular ya sınavda çıkmış ya da çıkabilecek sorular oluyor. Diğerleri konuyu pekiştirmek için.

O kamp tekrar amaçlı olduğundan biraz yüzeysel olmaz mı ki?

Arkadaş zaten tekrar için Mert Hocanın kampını kullanıyorum demiş.
Yanlış anlaşılma için kusura bakma. Ben YKS 2024'e hazırlanıyorum ve temel atmak için bu kitabı almıştım. Düzenli olarak her dersten güzel tekrarlar yapıyorum ama matematikte nasıl tekrar yapacağımı bir türlü anlayamadım. Mert Hocanın kitabından yıldızlı sorulara çalışmakta çare buldum ama yanlış yapıyormuşum gibi hissettim bu yüzden buraya sorma kararı aldım. Ama ileride yüzeysel tekrarlar için attığınız video linki fazlasıyla işime yarayacaktır teşekkürler.

Hocam benden sana net tavsiye konuların üzerinde kendin dur. Ek bir kaynağa muhtaç duyduğunda ve bu iş özellikle YouTube tarafında olunca zaman aşırı gidiyor. Dolayısıyla kendi hatanı kendin görüp düzeltmeye çalışman soru üzerinden konuyu öğrenmene olanak tanıyacaktır. Bu şekilde ilerleme ile her konuyu fıstık gibi bitirebilirsin. Konu bitirmek sende olur YouTube'dan ilerleyerek konu asla bitmez. Şahsen kimseye YouTube'u önermiyorum. Konuyu kendin öğreneceksin ve de soru bankası ile denemelere yöneleceksin. Yanlışlarını göre göre ve bunların üzerinde durup tekrar ede ede ilerleyeceksin. Amaç net yapmak değil mi? Dolayısıyla konu çalışmak bir yere kadar olacak. Bu işin tamamıyle temel mantığı pratiktir.

Hocam tamamiyle kendim halletmeye çalışıyorum her şeyi mesela 20 tane problem çözecem diyorum soruların cevaplarına bakmadan ölsem bile hepsini çözmeye çalışıyorum kronometre tutuyorum 20 soruyu bitirdiğimde 1 saati buluyor rezillik değil mi sizce ? Konu bitirme olayı ile ilgili tavsiyeniz için teşekkür ederim..

Temel atmak için ben de bu kitabı kullanıyorum aktif olarak, 2024 de bende gireceğim YKS ye. Şahsen kitabı bitirdikten sonra sadece test çözmeyi düşünüyorum(video anlatımlı). Çözmeyi deneyip çözemezsem videolarını izleyeceğim.

Bence Mert Hoca'dan çok ilerlemeyin derim. Mert Hoca'nın soruları oldukça süslü ve işlem kalabalığı olan sorulardan oluşuyor. ÖSYM soruları çok daha kısa ama oldukça akıl isteyen sorular, öyle işlem yeteneği zorlatan sorular değil.

Matematiğin Güler Yüzü ve Eyüp B. önerebilirim, full video dinlemekten öte kalemle bir şeyler karalanmadan matematikte gelişemeyeceğinizi unutmayın. Sözelde bir miktar sadece dinleyerek halledersin de sayısalda o kalem oynamadan olmuyor.

Daha 1 yıl var ne kadar uzun sürebilir ki? Tyt matematik önemli bir ders 30 soru var o yüzden gerekli zamanı ayırmanız iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…