TYT matematiğini unutmamak için ne yapılmalı?

BirForumcuKişi

Hectopat
Yer
BODRUM
Elimde mert hoca 70 günde TYT seti ve 345 matematik kitabı var bunları nasıl kullanmalıyım? Mesela X konusu bitikten sonra 2 kitaptan da X konusunun sorularını mı çözeyim? Yoksa X konusundaki testleri ertesi gün mü çözeyim? Yoksa haftalık brans denemesi mi çözeyim amacım konuları unutmamak.

Hocam bir an önce kampı bitir. Branş denemelerine atla. TYT matematiğin olayı deneme.

Mert hocanın kampından ilerle zaten orada video sonu çözeceğin testleri ödev veriyor. Testleri çöz sonra aynı konuyu 345 kitabından da çöz ve diğer konuya geç. Ama bazen testler çok fazla oluyor örneğin 8 test Mert hoca yayınlarında 9 test 345 de olabiliyor Günde 17 test demek neredeyse 4 saat vakit alır. Bu gibi birikme durumlarında kalan testleri 1 gün sonrasına sarkıtabilirsin.

Branş denemelerini konuları bitirince çözmek en mantıklısı çümkü bilmediğin, çalışmadığın konunun sorusunu çözemediğin zaman "bilmiyorum, yapamıyorum" duygusuna kapılabilirsin. Bence TYT Mat. için en mantıklısı 1 tane pekiştirmek için diğerlerine göre kolay soru bankası, 1 tane soru çeşitlerini görebilmek için çok sorunun olduğu bir soru bankası, bir tane de hem pekiştiren hem de çok sorunun olduğu bir soru bankası. İlk söylediğimi çalıştıktan hemen sonra diğerini pekiştirmek için çözdüğünden sonra uzun bir süreye yayarak daha sonra en son söylediğim basitten zora gidecek şekilde soruların olduğu bir soru bankası ile unutmadan sınava kadar götürebilirsin diye düşünüyorum. Yapamadığın konu için ise yapamıyorum diyip bırakmanı asla ve asla önermem (ben öyle yaptım ve pişmanım) üzerine giderek öğrenmeye çalış. Başarılar.

Mert hocanın kampı güzel fakat soru bankasını önermiyorum. Çözen kadın bir hoca vardı çok saçma anlatıyor ve ilk kitap olarak çok zor bir kaynak. 345 uygundur. Zaten 2 kitap gereksiz zaman kaybı olur.

Konu denemeleri çözmeyi dene.

Mert hocanın kampı güzel fakat soru bankasını önermiyorum. Çözen kadın bir hoca vardı çok saçma anlatıyor ve ilk kitap olarak çok zor bir kaynak. 345 uygundur. Zaten 2 kitap gereksiz zaman kaybı olur.

Hocam 2025 basımın da kendi cozuyor bir de ben başlamadan önce mert hocanın Zero matematik kampını bitirdim o yüzden temelinde var.

Evet hocam Mert hocanın soru bankasının seviyesi bencede zor aktif olarak çözüyorum ve temeli çok sağlam bi öğrenci olmama rağmen bazen inanılmaz zorlanıyorum. Ancak bu seneki kitabın çözümlerini Mert Hoca kendisi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…