TYT Matematik arttıramıyorum

Makaleler
1
Merhaba. 2024 YKS'ye gireceğim, mezun senemdeyim. TYT'de matematik hariç diğer derslerde hiç sıkıntı çekmiyorum. Türkçe 35'in altına inmiyor, fen ve sosyal de 15 civarı. Ama matematikte süre sıkıntım olmamasına rağmen 22-23 civarında takılıyorum, bilgim bitiyor sanki. Bunu nasıl 30-35 civarına çıkarabilirim? Birkaç TYT Matematik ve geometri kitabı bitirsem soru tarzlarına az çok alışabilir miyim? Teşekkür ederim.

22-23 civarında takıldığını söylemişsin hangi kısımlarda takıldığını belirtirsen yardımcı olabiliriz.

Hangi konularda yanlış yaptığınızı analiz edin ve ona göre çalışın.

Geometri ,olasılık çalış bende seninle aynı problemi yaşıyorum.

36 net yapmış biri olarak cevap basit, soru bankalarını bırakıp tyt matematik branş denemeleri çözüp soru biriktirin. Aylık soruları tekrar çözmeye çalışın. Şu an bir denemeye sınırsız süre verebilirsiniz. Soruları çözene kadar uğraşın. Baktınız aklınıza ufacık bir fikir bile gelmiyor atlayın o soruyu.(Branş denemesi çözerken ki kısımdan bahsediyorum.)

22-23 civarında takıldığını söylemişsin hangi kısımlarda takıldığını belirtirsen yardımcı olabiliriz.
Geometriden maksimum 3 tane çıkıyor, 7 net kayıp ordan. 10 net de yapamadığım problemlerden ve sayılardan kaynıyor. Onun haricinde fonksiyon, polinom gibi konuları yapabiliyorum sorun yok.

Yeni YKS sürecinden çıkmış biri olarak şöyle diyebilirim. Gerçi sen de çalışmışsın geçen sene ama konu eksiğiniz olan sıkıntılarda konu çalışın derim onun dışında branş denemeleri üzerinden gitmeniz mantıklı olur. O şekilde pratik yapabilirsiniz. Geometri konusunda da geometri kitabı açıkçası ben çözemiyordum. Sıkıcı geliyordu. Branş denemesi bakabilirsiniz orada da. Ama hiçbir soruyu bırakmayın, mutlaka çözebilmiş olun. Sadece mat sıkıntıysa hallolur umarım.

Geometri bakın hocam. Problemlere de günlük max 20 soru yeterli. 20 + 20 desek baya yeterli olur gibime geliyor. Baktın netlerin artıyor, her şeyi bırakır denemeleri köklersin.

77.75 netlik sınavın sadece 18'i matematik. Yemin ediyorum çıldırmalık, dershanede beni geçen üç kişi var elemanlar 29-34 arası matematik yapmış. Türkçe'yi kötü yaptıkları için kafa kafayayız, yarım netle falan geçmişler. Bu işi çözmem lazım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…