TYT matematik için tavsiyeler

Havvaaa

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. TYT ÜçDörtBeş matematik bazı yerleri hariç bitirdim. Kolay-orta denemelerde 10 net falan yapıyorum. Sadece deneme çözerek bunu 20'ye çekebilir miyim sene sonuna kadar. Haftada 2 kez TYT mat denemesi yapıyorum kullandığım yayın okyanus 20'li deneme seti. 20 nete çok ihtiyacım var neler tavsiye edersiniz?

Deneme genelde sonlarda tavsiye edilir ki daha çok zaman var. Bol soru pratiği daha önemli. Ne kadar fazla soru görülürse, bu o kadar avantaj anlamına geliyor. Yeterli soru pratiği yaparsanız değil 20, 30'ları görmeniz gayet olası.

Dostum benden sana tavsiye tüm konularıcbiliyorsan ve çözemiyosan ki böyledir %80 tek yapacağın şey. Girdiğin denemedeki tyt mat sorularına bakıcan 1 soruya 20 dk vericeksin 20 dk içinde çozemezsen geç evet akıl işi değil ama tyt mat 4 işlemden ibaret. Birgün denemek istersen 25 30 lari göreceğine inanıyorum.

Yani tekrar soru bankasıyla mı uğraşsam
Konuları genel olarak biliyorum detaylı olmasada ama deneme de neden olmuyor bilmiyorum.Şu an çözdüğüm denemelerde süre tutmuyorum ama 10 net görüyorum şaka gibi.Tekrar soru bankası çözmek istemiyorum sıkıldığım için.Senin yöntemini denersem ve sadece deneme çözersem bu iş olur mu dersin

İyi bir inceleme ile harcadığınız vakte değecek bir soru bankası bulabilirsiniz piyasada bence. Deneme uygulamayın demiyorum, ama deneme sınavları için daha çok vaktiniz var.

Deneme analizi çok önemlidir. 40 sorudan boş bıraktıklarınızı, yanlışlarınızı, tam emin olmadan işaretlediklerinizi iyice anlamanız lazım. Yoksa isterseniz her gün deneme çözün bir yararı olmaz.

İyi bir inceleme ile harcadığınız vakte değecek bir soru bankası bulabilirsiniz piyasada bence. Deneme uygulamayın demiyorum, ama deneme sınavları için daha çok vaktiniz var.
Çok tezcanlıyım konuları bitirirken bile heyecanlaniyordum deneme çözmek için.Deneme bana hep daha eğlenceli gelmiştir.Anlaşılan Bir sb daha beni bekliyor
Çok doğru.Anlaşılan en büyük eksigim problemlerde

Şu ana kadar soru bankası bitirdiyseniz bu iyi bir şey. Ancak dediğim gibi, TYT Matematik açısından bol soru görmek çok önemli. Benzer soru muhabbeti gerçekten var ve oluyor. Önden soruyu görmek, çözüm yöntemini hızlıca uygulayarak işin içinden çıkmak hayati bir işlem. Kaliteli soru bankaları kullanarak bu işlemi yapma konusunda iyi bir yol katedebilirsiniz.

Daha sonra denemeye geçer, tüm hızınızla oradan devam edersiniz.

Olacağına parmağımı basarım sana 20 değil 30 net garantiliyorum ama dediğim gibi dostum konuları bil. Ama kuralları vs. soru bankasini çozmuşsun ha 1 tane daha çözsen iyi olur matematik konu bitti diye bir ders değil zaten istersen konuları ayrıntılı oğrenirken 1 soru bankasi bitir(kolay gelen sorulari çozme) ve dediğimi uygula. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Problem kitabı almanızı öneriririm. İlk 12 konu için de soru çözümü izlersiniz, deneme vs. çözersiniz. Problemlerden sonraki konular da AYT'ye kayıyor çoğunlukla. Geometriyi de ihmal etmeyin sakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…