TYT matematik ilk 12 konu nasıl halledilir?

Orijinal 7. TYT matematik denemesini çözdüm. İlk 12 konuyu çok iyi bildiğimi zannediyordum ama yanılmışım. Bölme ve bölünebilme beni zorladı. İlk 12 konu nasıl halledilir? Tyt matematik denemeleri 20-30 civarı geliyor 345 ve bilgi sarmaldan çözmeme rağmen önceden. 345 ve bilgi sarmal bitmek üzere ona rağmen böyle. Orjinalden de problemlere kadar geldim. Normal midir? Ama 1 yıl boyunca çözdüm bunları yayarak.

1)Dostum öncelikli olarak yılmadan çözmeye devam etmelisin.
2)Her deneme sonrasında yanlış yaptığın ve boş bıraktığın soruların çözüm yolunu öğren fakat öğrendim diyerek geçme aynı soru kalıplarında türetilmiş farklı sorulardan oluşan testler çöz.
3)Bir konu ile ilgili söz gelimi 5 farklı soru kalıbı çıkabilir ve sen bunların 3 tanesine hakim olup 2 tanesini çözemiyor olabilirsin bunu iyi analiz et.
4)Konu tekrarı olmadan test çözmek yetmez konuyu anlamaya çalış, belirli formülleri ve zorlandığın yerleri mutlaka bir deftere ya da çalışma kağıtlarına yazarak çalış. Daha sonra test çöz.
5)Netlerinin oturması zaman alacak, TYT için mayıs ayına kadar sabret ve öğretmenlerinin sana söylediği planlara güven.
6) AYT için henüz erken ama dönem içinde AYT'yi de sakın sona bırakma.

7 Yıldır psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmenlik yapıyorum başka sorun varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı