TYT matematik: İlk 15 konuyu bitirmeden soru bankası çözümü nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Srcnz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 47

Srcnz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, şu an dersleri iyi olan veya mezun olmuş arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ben mesela şu an temel kavramları komple bitirdim. Kampı izlerken gayet de iyi çözüyorum fakat soru bankasına geçtiğimde bazı sorulara köklü sayılar, üslü sayılar, kesir, oran, ondalık sayı vesaire eklemişler. Şu anda bunları görmeden nasıl çözebilirim, anlamış değilim. Acaba ilk 15 konuyu bitirip öyle mi başlamalıyım denemelere ya da nasıl ilerletmeliyim? Acil yardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen sıfırsın anladığım kadarıyla, aralığa gelene kadar aklın neredeydi dostum, biraz geç kalsan da hatanın neresinden dönsen kârdır. X küsur günde TYT mat bitiren bir kitap al YouTube'da video çözümü yapılan güzel bir kitap olsun. Ve en önemlisi senin burada işin yok gerçekten bir şeyler kazanmak istiyorsan, internet insanın kafasını çok meşgul ediyor sınav senesinde.

Arkadaşlar, şu an dersleri iyi olan veya mezun olmuş arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ben mesela şu an temel kavramları komple bitirdim. Kampı izlerken gayet de iyi çözüyorum fakat soru bankasına geçtiğimde bazı sorulara köklü sayılar, üslü sayılar, kesir, oran, ondalık sayı vesaire eklemişler. Şu anda bunları görmeden nasıl çözebilirim, anlamış değilim. Acaba ilk 15 konuyu bitirip öyle mi başlamalıyım denemelere ya da nasıl ilerletmeliyim? Acil yardım.
Hocam o araya serpiştirilen Köklü sayılar falan zaten konuyu öğrenmeden yapılabilecek şeyler. Ortaokul seviyesi köklü ifadesi kullanılır.
Mesela siz kök 16'nın 4'e eşit olduğunu bilmiyorsanız bunun sebebi ilk 12 konu değil. Ortaokul temelidir.

İlk 12 konuyu bitirince konunun asıl sorularını çözebilirsiniz.

Köklü, üslü, kesir vs zaten temel kavramların içindedir. Sizin temel kavramlardan kastınız büyük ihtimal 4 işlem, parantez işlemleri falandır. @OrkunErkmen hocamın dediği gibi Mert Hoca 70 günde TYT Kampından ilerlemeniz faydalı olacaktır.
Hocam o araya serpiştirilen Köklü sayılar falan zaten konuyu öğrenmeden yapılabilecek şeyler. Ortaokul seviyesi köklü ifadesi kullanılır.
Mesela siz kök 16'nın 4'e eşit olduğunu bilmiyorsanız bunun sebebi ilk 12 konu değil. Ortaokul temelidir.

İlk 12 konuyu bitirince konunun asıl sorularını çözebilirsiniz.
Ortaokulu sağlam geçirmiş biri için dedikleriniz doğru fakat arkadaşın dediklerinden sağlam geçmediğini düşünebiliriz. Bu durumda üslü köklü gibi konulara çalışmadan sorularını çözmesi imkansız. Son dediğiniz kısma katılıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı