TYT matematik kaynak önerisi

ShadowSonic

Centipat
Daha fazla  
12. sinif dil öğrencisiyim. Matematigim berbatti hiçbir şey bilmiyordum. Biyikli matematik 10 gunde temel atma kitabini bitirdim. Az cok artik biliyorum. 0 degilim. Cok kolay bir kaynak almak istemiyorum.

3-4-5 TYT matematik.
Matematiğin ilacı.
Mikro orijinal.

Bu kitaplardan hangisini almalıyım? Hiç TYT denemesine girmedim. Diğer TYT dersleri için de kaynak önerileriniz varsa yazabilirsiniz. AYT girmeyeceğim. YDT gireceğim.

Ben Bilgi Sarmal aldım yaparken zorlanıyordum bugün matematiğin ilacı geldi sorular çok güzel. Tavsiye ederim kolaydan başlatıyor.

Söylediğin kitaplardan 345 TYT matematiği kullandım sadece. Onu öneririm gayet güzel kitap. Onun dışında ben 12.sınıfa giderken kafa dengi yayınlarını da kullandım. O da güzeldi. Zor kitap istersen Bilgi Sarmal veya karekök tercih edebilirsin.

345 her ders için ideal kimya da orbital güzel biyolojide biyotik güzel fiziğim iyi olduğu için direkt Nihat bilgin aldım çözüyorum ben ama sen 345 alabilirsin. Matematik için önerim 345 olur sonra 3D TYT vdd veya TYT orijinal alırsın TYT de bayağı bir ilerleme kat edersin.

Üçünü de kullandım ve söyleyeceklerim ile kendin seçebilirsin:

-345 hakkında düşüncelerim-

Kolay/Kolay-orta/orta/orta-zor şeklinde ayrılıyor testler. İlk testler kolay oluyor ve gitgide zorluk artıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 380 sayfaydı. Gerçekten konuları güzel öğreten bir kitap. Kolay zorular sakız gibi çözülüyor. Genel olarak gerçekten öğretici bir kitap. Kalem oynatma yetisi kazandırıyor. ÖSYM tarzı kısmındaki sorular ise görselli ve yeni nesil sorulardan oluşuyor. Burası da zorluk seviyelerine göre ayrılıyor. Tadında bir kitap. ÖSYM sorularına yer vermesi de cabası.

-Matematiğin ilacı-

Bu kitap ise genel olarak kolay/orta olarak komplesi hazırlanmış bir kitap. Yani ne çok zor sorular var ne de zora yakın orta sorular var. Kalem oynatma, konu öğrenme, basit soru tarzları öğrenme konusunda bence alınabilir. Basit soru tarzı demişsem de eski nesil değil. Hepsi olmasa da görselli sorular barındırıyor ve kolay da olsa görsele alıştırıyor. Bir sonraki seviye sorular için temel oluşturuyor. Sorulara "nasıl düşüneceğini" anlatan bir kitap bence. 345'e göre daha kolay bir kaynak.

-MikroOrjinal-

Bu kitap ise sayfanın sol kısmına konu anlatımları koyuyor, sağ tarafında ise önce basit sonra yavaştan zor sorulara geçiyor. Bu da en az 350 civarı bir sayfa sayısına sahip. Bazı soruları kolay bazıları biraz orta-zor seviyesinde. Tabii ki ilk sorudan zor sormuyorlar. Ancak diğerleri kadar da kolay değil. Konuyu güzel öğreten bir kitap. Yine bunda da "ösym tarzında" kısmı var ve burası görselli sorulardan oluşuyor. Orta-zor sorular burada yer alıyor çoğu zaman.
Ancak bu kitap ben çözerken sakız gibi uzadı gitti. Bir bitmedi. Bitirdim ancak sakız gibi uzuyor. Diğerleri gibi bitirdiğinizi hissetmiyorsunuz(bence).

-Tavisyem-

Tavsiyem 345'dir. Temel attıktan sonra konularda kolaydan zora doğru gittikçe ne yapmanız gerektiğini hem öğreniyorsunuz hem de konularda anlama kabiliyetiniz seviye seviye gelişiyor. ÖSYM sorularının da bulunması ciddi bir avantaj çünkü "ösym bunu böyle düşünmüş." diyorsunuz. Genel olarak olmasa da görselli soru barındırması da güzel bir avantaj TYT kısmında.

Diğer derslerden ise fizik olarak önerim:

Fizikte işlem yapılmıyor TYT bazında. Tamamen öncüllü sorular barındırıldığından dolayı sizin de böyle bir kitap almanız iyi olur. Tavisyem Paraf yayınları işlemsiz fizik ve apotemi olur.
Apotemi diyenler olabilir ancak öncüllü sorular olduğu için konuyu öğrendikten sonra çok fazla zorlayamıyorlar.

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…