TYT matematik nasıl çalışılır?

leyla58

Zeptopat
Daha fazla  
Ben mezun öğrenciyim. TYT bitti ama matematiği sürekli ertelediğim için şu anda çok büyük bir matematik sorunsalım var ve nereden başlayacağım bilmiyorum. İlk 12 konudan nefret ediyorum çok kez başladım ama sıkıldığım için yarıda bıraktım. MSÜ'de batırdım matematiği ve böyle bir karar aldım. Kısa sürede matematiği nasıl hallederim 10-15 net civarı istiyorum çok değil ama yardımcı olursanız sevinirim. Bir de AYT TYT dengesi nasıl kurarım AYT de 25 net yapıyorum matematiksiz.

TYT matematiğe ilk 12 konudan girişmek lazım aslında. Onların zorluğu göz korkutuyorsa basit matematik konularını (Mantık, kümeler vs.) önce bitirip öyle ilk 12 konuyu halledin. Paranteze aldığım konular 4 işlem bile gerektirmiyor.

TYT matematik için temel sorununuz olabilir. Aktif veya Anternmanlarla Matematik gibi temel kitapları çözerek girişebilirsiniz.

Göz korkutmak değil sevmemek diyelim sıkılıyorum çalışırken konulara.

TYT matematik için temel sorununuz olabilir. Aktif veya anternmanlarla matematik gibi temel kitapları çözerek girişebilirsiniz.

Temelim iyi ilk 12 konuyu sevmediğim için zaten problem çözüyorum oradan 6 7 net geliyor. Asıl sorum şöyle olmalıydı ilk 12 konuyu kısadan nasıl halledebilirim?

Bıyıklı matematığın 10 günde temel atma kitabı var ona bir bakın derim.

Bıyıklı matematığın 10 günde temel atma kitabı var ona bir bakın derim.

Temel de bir sorunum yok temelim iyi sadece ilk 12 konu sevmiyorum konulara hakimim ama sorularını çözerken bunalım yaşıyorum kısa bir şekilde nasıl bunu atlatıp sorunu çözerim?

Göz korkutmak değil sevmemek diyelim sıkılıyorum çalışırken konulara.

Sevmeseniz de belki hayatınızı değiştirecek sınavda en çok puanı verecek alan matematik. Bu yandan düşünün.

Temelim iyi ilk 12 konuyu sevmediğim için zaten problem çözüyorum. oradan 6 --7 net geliyor. Asıl sorum şöyle olmalıydı: ilk 12 konuyu kısadan nasıl halledebilirim?

Yani bana sorarsanız en kolay net kazandıran matematik konuları ilk 12 konudan çıkıyor:
  • Üslü sayılar.
  • Köklü sayılar.
  • Rasyonel sayılar.
  • Bölme-Bölünebilme
En önemlisi 15 dakika çalışmayla Mantık konusunu halledersiniz.
Zaten biliyorsunuz, problemlerden 10 soru civarı çıkıyor. Bunların da 6-7'sini yapacak seviyeye gelirsiniz 3 ayda illaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…