TYT Matematik nasıl çalışılmalı?

EmirCanKo

Kilopat
Elimde 345 TYT Matematik soru bankası var ve hiçbir ÖSYM tarzı sorularını çözemiyorum. Genel olarak hiçbir yeni nesil soruyu çözemiyorum. Soru çözümlerine bakınca da ezber gibi oluyor. Bir yerden sonra da zihnim çok yorulmaya başlıyor ve odağımı kaybedip kitabı kapatıyorum. Ekstra olarak Temelim var bu arada yani ilk 12 konunun bütün kurallarını mantığını biliyorum. AYT Matematik için de çalışmaya müsait durumdayım. İkinci dereceden denklemlere kadar geldim bir sıkıntı vs. yaşamadım. Siz ne tavsiye edersiniz?

Bence temel mantığı kavrayamıyorsun, Youtube'de OSYM tarzı matematik deneme sınavları oluyor. Bence onlara vakit ayır. Videoda hoca çözdükçe kafana bazı şeyler oturacaktır.

Soru çözümlerine bakmanın ezber gibi gelmesi normal zaten çoğu soru tipi kendini tekrarlıyor bir süre sonra anlıyorsun hepsi aynı olduğu için onları izlemen çözümlerine bakman ÖSYM sorularına hazırlar seni.

Üstteki hocalarımın da dediği gibi TYT bitmez muhabbeti bu yüzden bir noktada safsata oluyor. Evet teknik olarak bitmez ama zaten belirli soru tipleri üzerinden dönüyor sınavlar ve bunları bol bol soru videosu izleyerek pekiştirmeniz yardımcı olacaktır.

Hocam hiç çözemiyorsanız eksik var demektir, daha kolay soru bankası bitirin. Ben de bir anda 345'e atlayınca öyle olmuştu.

Yeni nesil soru çözmede sorunun varsa kendini kolay soru bankalarında geliştirmen gerek, 345'in kolay-orta testleri gibi olan kitaplardan. Yarıçap, ENS, IQ yayınları olabilir mesela.

Benim tavsiyem IQ yayınları TYT Matematik hedef 15 net kitabı.

TYT bitmez.

Önce konuyu bir dinle anlamasan bile devam et sonra soru çözüm videolarını izle en sonunda orta seviye bir kaynak çöz geç TYT matematikte çok zaman kaybetme asıl iş AYT matematikte TYT'yi denemelere girerek arttırıcan her deneme sonrası yanlışlarını tek tek öğrenmeye bak TYT'ye takılma.

Hocam anlıyorum sizi ama konu eksiğimin olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece soruyu yorumlayamıyorum yani bi soruda çok fazla sözel ifade olunca onu çözemiyorum. AYT Matematikte öyle bi sorun yaşamıyorum mesela. Soru bankasına gelince, onlar da çok kolay geliyo bana bide çoğuda standart aynı sorular. Dediğiniz yayınlar hakkında fikrim yok ama.

Tavsiyem önce tyt biyoloji ve kimyayı hallet. Ondan sonra tyt matematiğe bakarsın.

Şimdi çalışmak istediğin konudaki testlerin çözümlerine bakarak bir kaç tane test çöz(hepsini değil). Ertesi gün tekrar o testleri çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. Ama tıkandığın yerde 5-10dk. hatırlamaya çalış hemen bakma. İşin püf noktası "hatırlamakta".

Diyelim ki 20 soruluk bir testte 5 tanesini zorladığın halde hatırlayamayadın ve çözümüne bakarak çözdün. Bu sefer bu 5 tane soruyu fotosounu çekerek kaydet. Ertesi gün bu şekilde yapamadıklarına çözümlerine bakmadan çözmeye çalış.

Sonra kalan testlerin çözümlerine bakmadan kendi başına çözmeye çalış. Burada yapamadıklarını veya yanlış yaptıklarını da kaydet. Bunları birisine çözdür. O birisi çözerken notunu düzgünce al ve dinle. Gün içerisinde belli bir süre geçtikten sonra (en az 1-2 saat) sen kendin çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. Yine işin püf noktası "hatırlamakta", tıkandığında hemen çözüme bakma sadece o nasıl çözmüştü diye hafızanı zorla. O anı hatırlamaya çalış. Yine bazı sorulara çözümlerine bakmak zorunda kalarak çözdüğünü varsayalım(ne kadar zorlarsanda hatırlayamadıkların). Aynı şekilde ertesi gün bunlara bak.

Bu şekilde bir konuyu bitirdikten sonra, bir sonraki konuya geçmeden önce, hem çözümlü sorularda hemde kendi başına çözdüğünde kaydet dediğim sorular var ya işte o sorulardan bir pdf yaparak, oluşturduğun bu testi, çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. Bu şekilde başta zorlansanda zamanla hızlanacaksın.

Hocam bu durum genelde işlem verilmeyen problem ve türevi sorularda soruyu denkleme çözememenizden kaynaklanıyor. Bunun için tek yol (madem konu eksiğiniz yoksa) oturup kitap bitirmek. Size önerdiğim hedef 15 net kitabı bu konu için ideal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…