TYT Matematik nasıl daha hızlı çözülür?

The Montana

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. 10'dan 11'e geçiyorum. Bu yaz TYT Matematiği hallettim, konuları biliyorum. Halleder halletmez bir branş denemesi çözeyim dedim. Soruları çözüyorum, çoğu da doğru ama bayağı uzun sürdü. 2 saatten biraz fazla sürdü. Sınavda mühim olan çözmek değil verilen zamanda çözmek bunun da farkındayım. Pek fazla soru çözmemekten kaynaklı diye düşünüyorum. Sizce bunun sebebi ne, ve bu hızı nasıl arttırabilirim? Yardımınız için teşekkürler şimdiden.

İşlemleri yavaş yapıyorsan bol soru çözmelisin. İşlem değil mantığını kuramıyorsan yine bol soru çözmen gerek fakat hem sayısal hem sözel mantık soruları çözmen gerekiyor. Ben o şekilde hızlanmıştım.

Selamlar. 10'dan 11'e geçiyorum. Bu yaz TYT Matematiği hallettim, konuları biliyorum. Halleder halletmez bir branş denemesi çözeyim dedim. Soruları çözüyorum, çoğu da doğru ama bayağı uzun sürdü. 2 saatten biraz fazla sürdü. Sınavda mühim olan çözmek değil verilen zamanda çözmek bunun da farkındayım. Pek fazla soru çözmemekten kaynaklı diye düşünüyorum. Sizce bunun sebebi ne, ve bu hızı nasıl arttırabilirim? Yardımınız için teşekkürler şimdiden.
Kendine belirli bi soru sayısında belirli bi süre var o süre içinde çözmeye çalış. Kendini böyle zorlamazsan biraz zor onun dışında işlemleri elinle falan yapıyorsan soru çözerek akıldan yapma pratiğini geliştir.

Taktiği kuralı falan yok. Bol bol soru çözeceksin. Ben şuan mesela 12'ye geçtim. Normalde salmıştım okulu fakat ailem ve Rehber hocalarım bana tekrar motivasyon verdi ve çalışmaya başladım. Yazın bol bol soru çözdüm. Ve en sonunda normalde matematikte 10 tane işaretleyip çıkarken şuan 25 işaretliyorum. Aralık'a doğru 35 civarını hedefliyorum. Yani dostum çok soru çözmen lazım çok...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı