TYT matematik netleri yüksek tutulur?

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
Mezunum, her sabah 1 tane TYT matematik denemesi ile başlıyorum. Ama bazen 35 net bazen 25 geliyor. 3-4 farklı yayını bir arada götürüyorum, her gün başka yayın çözüyorum ama netlerim çok dalgalı. Bunu nasıl düzeltebilirim? Soru bankası veya soru çözümü falan mı izlemeliyim?

Hedefim 35 üstüne sabitlemek ama olmuyor bir türlü

Mezunum, her sabah 1 tane TYT matematik denemesi ile başlıyorum. Ama bazen 35 net bazen 25 geliyor. 3-4 farklı yayını bir arada götürüyorum, her gün başka yayın çözüyorum ama netlerim çok dalgalı. Bunu nasıl düzeltebilirim? Soru bankası veya soru çözümü falan mı izlemeliyim?

Hedefim 35 üstüne sabitlemek ama olmuyor bir türlü
Deneme çözmekten çok denemenin analizi çok önemli. Daha detaylı analiz yapın.

Deneme çözmekten çok denemenin analizi çok önemli. Daha detaylı analiz yapın.

Soruları denemeden sonra kontrol ediyorum birçoğu dikkat hatasından kaçmış oluyor. Denemeden sonradan bakınca çözebiliyorum ama o an kaçıyor bir de belli başlı sürekli yanlış yaptığım bir konu yok sürekli farklı yerlerden bazen geometriden bazen ilk 12 sorudan bazen de problemlerden 8-10 net civarı soru gidiyor.

Soruları denemeden sonra kontrol ediyorum birçoğu dikkat hatasından kaçmış oluyor. Denemeden sonradan bakınca çözebiliyorum ama o an kaçıyor bir de belli başlı sürekli yanlış yaptığım bir konu yok sürekli farklı yerlerden bazen geometriden bazen ilk 12 sorudan bazen de problemlerden 8-10 net civarı soru gidiyor.
Odaklanmada sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Çalışma bloklarınızı 1,5 veya 2 saat olarak değiştirmeyi deneyin.

Bloklarım 2 ile3 saat arası. Sabah ilk iş TYT mat denemesi çözüyorum belki de ondandır. Uykudan tam uyanamıyorum galiba😄
Maşallah hocam 🤣. Denemeyi süresiz çözmeyi deneyin belki süreye bağlı stres yapıyorsunuzdur. Zaten süresiz çözüyorum demeyin XD.

Maşallah hocam 🤣. Denemeyi süresiz çözmeyi deneyin belki süreye bağlı stres yapıyorsunuzdur. Zaten süresiz çözüyorum demeyin XD.

Yok yok süreli çözüyorum ama mesela bazen bazı denemelerde 1 tane soru oluyor tamam mı bende bazen o gaflete düşüp o soruya takılıyorum çözemedikçe geçemiyorum sonra bir bakıyorum süre geçmiş hep o tarz denemelerim düşük geliyor. Ama süre tutunca bazen 60 dakikada bitiriyorum ve 35 civarı geliyor. Benim aslında o sıkıntıdanda kurtulmam lazım. Süre kontrolünü tam sağlayamıyorum. O da dediğiniz gibi odaklanamamaktan olabilir bazen çok iyi odaklanıp 60 dakikada bitiriyorum ama bazen dediğim gibi 1-2 soruya takılıyorum sonra süreyi kaçırınca moralim bozuluyor ve tüm denemeye yansıyor böylelikle diğer sorularada odağım kalmıyor. Hiç beklemeden direkt geçmek lazım çözemediğim soruları

Technopat Haberler

Geri
Yukarı